Pravila natečaja - VREMENSKI RAZGLEDI

Planinsko društvo Gorenja Vas

vas vabi k sodelovanju na nagradnem fotografskem natečaju, ki bo potekal od 1.12.2018 do 27.1.2019 z naslovom:


“Vremenski razgledi z vaših hribov - VREME«”Vreme. V Planinskem društvu Gorenja vas smo za temo letošnjega nagradnega fotografskega natečaja za temo izbrali VREME, za naslov natečaj pa izbrali »Vremenski razgledi z vaših hribov«

Kaj je lepšega kot opazovati lep sončni vzhod z vrha jutranjega cilja, hriba, gore? Ali iz doline proti domačemu razgledniku opazovati igro oblakov, svetlobe! Se nenadoma znajti sredi piša meglic.

Kaj naredi razgled lepega, ko se zazremo proti hribom ali z gore v dolino, proti obzorju? Vreme. In to je tema letošnjega nagradnega natečaja, ki ga pripravljamo V PD Gorenja vas.

Tokrat želimo, da v svoj objektiv ujamete igro svetlobe, oblakov, senc. To kar za nas ustvari eden izmed prvinskih elementov okolja, na katerega nimamo vpliva – vreme.
 Za vse tiste, ki pa hočete še nekaj več, pa ujemite v svoj objektiv oddaljeno nevihto, oblak, ki kipi v nebo, ko se poleti pripravlja, da izpusti svoj težki tovor na presušeno zemljo ali še malo večji izziv, ujemite blisk, strelo … Ujemite v oko objektiva ujmo, ki se zgrinja izza hriba, gore nad mesto, pokrajno …

Takšne fotografije bomo še posebej odbrali in jih tudi ustrezno nagradili.
Izbrane fotografije bodo ob zaključku natečaja razstavljene, najboljše pa tudi nagrajene.
ĉ
Darko Miklavčič,
Nov 8, 2018, 8:29 AM
Comments