Domov‎ > ‎Redni izleti‎ > ‎

Najava izleta - Hvar 2017


Otok Hvar - September

18.9 - 24.9. 2017POVEZAVA --> turistična agencija Balkanika
POVEZAVA --> otok Hvar - september

Hvar je eden od najlepših ter najbolj sončen hrvaški otok, ki ga sonce greje povprečno 2718 ur letno. Bogastvo borovih gozdov, dišeča polja lavande, prekrasne plaže in zalivčki, številni spomeniki arhitekture ter dobra gastronomija so le delček tistega, zaradi česar priznani svetovni popotniški vodniki Hvar uvrščajo med top 10 turističnih destinacij na svetu. Poleg edinstvene arhitekture in razkošne mediteranske narave se Hvar ponaša z izjemno bogato kulturno dediščino, Starogradsko polje, ki so mu geometrijo zarisali že stari Grki, procesija »Za križen« in unikatna Hvarska čipka iz agave, uvrščena na Unesco-v seznam nematerialne kulturne dediščine, pa sodijo med najpomembnejše kulturne zaklade tega magičnega otoka.

1. DAN: ponedeljek, 18.09.2017
Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz običajne lokacije. Vožnja po avtocesti mimo Zagreba do Splita. Trajektna vožnja do Starega Grada (Hvar). Po izkrcanju vožnja do Jelse, kjer sledi nastanitev. Večerja in nočitev.

2. DAN: torek, 19.09.2017 (4-5 ure hoje)
Po zajtrku vožnja do vasice Brusje, kjer zapustimo avtobus in se najprej povzpnemo na vrh Velika glava (330m), po krajšem postanku in osvežitvi pa nadaljujemo do Napoleonove trdnjave (227m), ki ponuja edinstven panoramski razgled na Hvar in Paklene otoke. Po ogledu se bomo spustili do trdnjave Fortica (Španjola) iz 16.st., ki kraljuje nad starim delom mesta, nato še v mesto Hvar, katerega stari del je pod zaščito Unesco-a, zaradi bogate kulturno zgodovinske dediščine, izjemnih naravnih lepot in atraktivne turistične ponudbe pa je priljubljen počitniški cilj tako za tiste, ki iščejo mir in počitek, kot tudi za druge, kulturnih dogajanj in zabave željne. To slikovito otoško mesto v poletnih mesecih gosti številne glasbenike, gledališke in folklorne skupine, kar dodobra popestri kulturno dogajanje in mestu da prav poseben čar. Po vodenem ogledu vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

3. DAN: sreda, 20.09.2017 (3 - 4 ure hoje) ali *Izlet Pakleni otoci (doplačilo)
Zajtrk. Iz hotela se najprej ob obali sprehodimo do Vrbovske, nato preko Starogradskega polja, ki je od leta 2008 uvrščeno na UNESCOV seznam zaščitene svetovne kulturne dediščine, do Starega Grada, mesteca v severozahodnem delu otoka. Stari grad je zgrajen na ostankih nekdanjega antičnega mesta Pharos (384 l.pnš) zaradi česar velja za najstarejše hrvaško mesto, na ogled pa ponuja številne kulturno zgodovinske znamenitosti: Cerkev sv. Ivana iz 1147. l, Tvrdalj - utrjena vila pesnika Petra Hektorovića in Cerkev sv. Roka, ki jo je prav tako dal postaviti Petar Hektorović, leta 1569,.. Sledi voden ogled po mestu. Popoldan vrnitev z avtobusom v hotel. Večerja in nočitev.
4. DAN: četrtek, 21.09.2017 (4 - 5 ure hoje) 

Po zajtrku vožnja do kraja Velo Grabje, izhodišča za sprehod do (uro hoje oddaljene) vasi Malo Grabje. Po krajšem postanku sledi vzpon na bližnji hrib Motokit (334m), s postankom za ogled »Babine špilje«. Spust v Milno. Osvežitev, možnost kopanja, nato vožnja do hotela. Večerja in nočitev.

5. DAN: petek, 22.09.2017 (4 - 5 ure hoje)
Zajtrk. Vožnja do Selc kod Starog Grada, izhodišča za vzpon na najvišji vrh otoka, Sv. Nikola (628m), na katerem stoji cerkvica, ki so jo domačini postavili že v 15. st. Osvežitev. Spust preko Poljic do vasi Svirče, kjer nas bo čakal avtobus. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

6. DAN: sobota, 23.09.2017 (3-4 ure hoje)
Zajtrk. Iz hotela se najprej peš podamo do vasice Vratnik, nato pa se povzpnemo še na vrh Grablje (511m). Po osvežitvi spust po dolini Drage do Jelse. Obisk ene od znanih hvarskih vinarn, kjer se bomo v spremstvu vinogradnika najprej sprehodili po delu posestva, nato pa bomo poskusili nekaj avtohtonih sort vina in druge domače izdelke, ki jih po želji lahko kupite v njihovi trgovini. Vrnitev v hotel. Popoldan prosto za kopanje in druge samostojne aktivnosti. Večerja in nočitev. 

7. DAN: nedelja, 24.09.2017
Po zajtrku vožnja do pristanišča v Starem gradu. Trajektna vožnja, po izkrcanju pa nadaljevanje poti proti domu. Predviden prihod v Slovenijo v večernih urah.

 

CENA: 345€
Cena vključuje:
- avtobusni prevoz,
- 6x polpenzion v hotelu*** v 1/2twc,
- 2x trajektno vožnjo,
- prisotnost planinskega vodnika,
- stroške priprave, organizacije in vodenja izleta.

Predvidena doplačila na licu mesta:
- turistična pristojbina v vrednosti 7 HRK ali 1€/dan/oseba
- *po dogovoru - izlet z ladjico na Paklene otoke in fish picknik: 30€.


Otok Lastovo - September

24.9 - 30.9. 2016POVEZAVA --> turistična agencija Balkanika
POVEZAVA --> otok Lastovo - september

  


Lastovo - najbolj oddaljen poseljen hrvaški otok, ki je zaradi izjemnih naravnih lepot in biotske raznolikosti leta 2006 skupaj z pripadajočimi otoki razglašen za naravni park. Čudežno lep, gozdnat - Carski otok, kot so ga imenovali že Rimljani, je s svojo izredno razčlenjeno obalo, kristalno čistim morjem, značilno arhitekturo in edinstveno kulturno dediščino idealna počitniška izbira vse tiste, ki iščejo popoln, miren oddih v neokrnjeni naravi - v njeni najbolj razkošni mediteranski podobi. 
Otok nedojemljive lepote, kjer je čas obstal, zvezde pa so bližje kot kjerkoli drugje…

1. DAN: sobota, 24.09.2016
Odhod predvidoma ob 07.00 uri. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom mimo Karlovca do Splita, kjer se bomo vkrcali na trajekt. Po prihodu na Lastovo - Ubli (predvidoma ob 19.15) sledi vožnja do Pasadurja. Nastanitev, večerja in nočitev.


2. DAN: nedelja, 25.09.2016 (2 uri hoje)
Zajtrk. Sprehod do zaselka Prehodišče, od koder nas bo pot najprej peljala do Vino polja in Nižno polja, od tam pa se bomo podali še na vrh Sozanj, ki kljub skromnim 231 m višine velja za enega od najbolj atraktivnih vrhov na Lastovu, ponuja pa zelo lep razgled na zaliv Zaklopatica, pa tudi otoke Vis, Korčulo in Mljet. Po osvežitvi vrnitev v hotel. Popoldan prosto za kopanje in lastno animacijo. Večerja in nočitev.


3. DAN: ponedeljek, 26.09.2016 (4 ure hoje)
Po zajtrku sledi pohod imenovan »Pohod treh vrhov«. Sprehod do naselja Ubli, od koder se bomo najprej povzpeli na vrh ʺPleševo brdoʺ (415m), po krajšem postanku pa bomo »osvojili« še ʺVeji Grebenʺ (416 m) in najvišji vrh Lastova - Hum (417m). Osvežitev in vrnitev po drugi strani do hotela. Prosto za kopanje. Večerja in nočitev


4. DAN: torek, 27.09.2016 (3 ure hoje)
Po zajtrku vožnja do Lastova. Zapustimo avtobus in se peš podamo v smeri Kosova - Bučen dolca - Kruševe njive do rta Struga, na katerem se nahaja istoimenski svetilnik iz leta 1839, ki velja za enega od najstarejših avstro ogrskih, še delujočih svetilnikov. Do svetilnika vodi zanimivo speljana pot, ki se konča na samem robu strme pečine, s katere se ponuja prekrasen razgled na odprto morje. Po ogledu spust v Skriveno Luko. Kopanje. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev.


5. DAN: sreda, 28.09.2016 (4 ure hoje) 
Zajtrk. Vožnja do Lastova, največjega naselja na otoku in enega od najlepših starih naselij na Jadranu. Mesto se ponaša z edinstveno arhitekturo, številnimi cerkvami in kapelami iz 12-15. st., prava posebnost pa so »Fumari« - nenavadni, bogato okrašeni dimniki, ki krasijo številne stare stavbe iz časa Dubrovniške republike in so nekakšen zaščitni znak Lastova. Panoramski ogled nekaterih mestnih znamenitosti, nato sprehod do 3 km oddaljenega zaliva Zaklopatica, ki je ime dobil po bližnjem otočku, slovi pa po vrhunskih konobah, zaradi česar je priljubljen cilj številnih nautikov. Kopanje. Vrnitev preko Kruševe njive v Lastovo. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev.


6. DAN: četrtek, 29.09.2016 (2 ure hoje)
Po zajtrku sprehod do cerkvice Sv. Juraja, od koder se bomo povzpeli na Jurjev vrh (164m). Po osvežitvi spust v zaliv Kremena. Možnost kopanja. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev. 


7. DAN: petek, 30.09.2016 
Zajtrk. Vožnja do pristanišča Ubli. Trajektna vožnja do Splita (13.00). Po izkrcanju nadaljevanje poti proti domu. Predviden prihod v večernih urah..

 

CENA: 325€ (pri udeležbi min 40 oseb)
Cena vključuje:
- avtobusni prevoz,
- 6x polpenzion v 1/2 twc v hotelu***,
- trajektno vožnjo na relaciji Split-Lastovo-Split,
- spremstvo planinskega vodnika,
- stroške priprave, organizacije in vodenja potovanja.

Predvidena doplačila na licu mesta:
- turistična pristojbina v vrednosti 7 HRK/dan/oseba,
Doplačila po želji:
- enoposteljna soba: 60 €

Comments