Izleti, aktivnosti 2021Planinski izlet na Kobiljo glavo - 12. junij 2021
Foto: Rafael Krvina


  


Planinski izlet v Jeruzalem - 30. maj 2021
Foto: Rafael Krvina


   
   

Pohod na Črni Vrh - 25. april 2021
Foto: Rafael Krvina

   

Tokrat smo se zbrali v Leskovici na parkirišču za planince pri šolski stavbi, prišlo nas je 17. Po pozdravu smo se s štirimi avtomobili prepeljali še nekaj višje, v Robidniško brdo. Srečali smo se z markacijami ICPP (Idrijsko cerkljanska planinska pot) in jim sledili čez zaselek Robidnico. Nato strmo v gozd po široki gozdni poti, po ožji gozdni poti, do rajde, do avtomobilske poti na Črni vrh in odcepa za Slugovo dolino.

Tu ni bilo možno nič izbirati, po asfaltu do Črnega vrha. Ujeli smo lep pogled proti Poreznu, Rodici, Črni Prsti ... bilo je za prste obliznit. Malica pri Alpski perli nam je dala novih moči in stopili na LPP (Loško planinsko pot), mimo vrha Črnega vrha po grebenu vse do Slugovega griča. Tu smo ubrali delno markirano pot do zavetišča GS na Jelencih. Polno obiskovalcev pri zavetišču je pomenilo, da smo ljudje od omejitvenih ukrepov že kar naveličani. Eno urni postanek smo izkoristili za prijeten klepet, spili požirek pijače in se po eni uri zmerne hoje zadovoljni vrnili v Leskovico. Še skok po avtomobile na Robidnico in tretji izlet v letu 2021 je bil za nami. Zadovoljni smo ugotavljali, da je tudi v bližini našega doma polno stezic, ki jih še nismo prehodili ali pa že pozabili. 


Zapisal: pripravnik za planinskega vodnika Rafael Krvina

Pohod na Javorč - 28. februar 2021
Foto: Rafael Krvina

  

Na parkirišču pri šoli se nas je zbralo 15 pohodnikov. Bilo je lepo nedeljsko jutro in tudi ves čas pohoda je nam vreme služilo. Tudi pot preko Dobravšč in kasneje na strmi poti proti Javorču je bila pot suha. V drugačnih razmerah je pot lahko mokra in spolzka. V ritmični hoji navkreber smo po uri in pol stopili na plano pod Javorčem, kjer smo se spogledovali s kulisami našega alpskega sveta. Malo vetra nas ni motilo. Na vrhu pri lovski koči smo se malo pretegnili in naredili skupinski posnetek, koča je bila še zaprta, in jo kmalu mahnili nazaj proti Gorenji vasi. Ustavili smo se še pri Bajtarji, Žirovski vrh Sv. Antona (Štremfelj Edo in Urška), kjer smo se okrepčali. Spust preko Jermance je nudil vse slikovitosti te poti. Od razgledov, do lepih stez in urejenih domačij. Ko smo se spuščali iz Lajš proti zbornemu mestu je ura v župnijski cerkvi bila poldne. Hodili smo natanko 4 ure. Časa za kosilo in popoldanskega počitka je bilo še dovolj. Lep zimski pohod brez snega.

Zapisal: pripravnik za planinskega vodnika Rafael Krvina
Pohod na Pasjo ravan - 27. marec 2021
Foto: Darja KrekV soboto, 27. 3., so se štirje pohodniki odpravili z mano iz Škofje Loke v Gorenjo vas.

Zjutraj smo se ob 7.00 dobili na avtobusni postaji v Gorenji vasi in se odpeljali v Škofjo Loko. Tam smo se napotili skozi Puštal, se vzpeli na sv. Andreja in naprej na sv. Ožbolta, kjer smo našli zavetje pred vetrom in pomalicali. Odpravili smo se naprej prost Pasji ravni, med potjo opazovali mogočne grape in vseskozi klepetali. Na Pasji ravni smo se ponovno okrepčali, se spustili proti Bukovemu vrhu in še preden smo prišli do cerkvice skrenili proti Vinharjem, naprej proti Bačnam in na Dolenjo Dobravo, kjer smo si po sedmih urah intenzivne hoje privoščili osvežitev.

Zapisala: planinska vodnica Darja Krek

Comments