Planinski krožki‎ > ‎OŠ Poljane‎ > ‎

1. skupina

30. 9. 2011 – POHOD NA SLAJKO 

Na sončen petkov dan brez oblačka,  smo se z učenci 1. In 2. razreda po pouku odpeljali do Hotavelj, kjer je bilo naše izhodišče za pohod. Na začetku smo se pogovorili, kako poteka planinski krožek ter obnovili vsa pravila, ki veljajo pri hoji v hribe. Nato smo se po asfaltirani cesti začeli vzpenjati proti Slajki. Ko smo se že malo ogreli, nas je pot popeljala v senco skozi gozd do koče pri Slajki. Tam smo si odpočili, pomalicali, novincem razdelili nove knjižice 'Dnevnik 1 – Mladi planinec' ter v knjižice pritisnili žige. Nato smo se odpravili na zgornji travnik, kjer smo se igrali različne igre, ki so nas v toplem vremenu dodobra ogrele in razvedrile. V dolino smo se vrnili pa asfaltirani cesti do Hotavelj, od tam pa prijetno utrujeni nazaj v Poljane.

V soboto, 26. 3. 2011, smo se odpeljali v Cerknico, od tam pa izlet nadaljevali po prijetni poti, ki vodi preko planin na vrh Slivnice. Sledila je obvezna malica iz nahrbtnika, nato pa še žigosanje knjižic. V koči smo si ogledali čarovnice ter nagačene gozdne živali, med njimi tudi medveda. Na vrhu Slivnice smo naredili skupinsko fotografijo. Za hojo navzgor smo porabili 2 uri, za povratek pa eno uro in pol. Vreme je bilo sončno, s prečudovitim pogledom na Cerknico in Cerkniško jezero. Odpiral se je tudi pogled na Nanos in oddaljene hribe.V novembru in decembru nam je velikokrat ponagajalo vreme, zato smo se na naš drugi izlet odpravili šele v januarju 20100. Takratni cilj je bil Dom v Tamarju, kjer je bilo še prav posebej zanimivo, saj smo se nazaj v Planico vračali po temi, pri čemer smo morali uporabiti baterijske svetilke.

 Z učenci prve skupine smo jo oktobra 2010 mahnili na Ermanovec. S Sovodnja smo se proti Ermanovcu podali po razgledni poti. Opazovali smo gozd jeseni, plodove, listje, živalice …, skratka narava nam je v sončnem popoldnevu ponujala vse polno zanimivosti, ki smo jih občudovali celo pot. 


 Comments