Planinski krožki‎ > ‎OŠ Poljane‎ > ‎

Pohodi v šolskem letu 2017/18
KOČA NA ERMANOVCU (968m)

DATUM: 27. 1. 2018
Izhodišče: Sovodenj

Pa smo le dočakali naš drugi planinski pohod. Vremenske napovedi so bile sila klavrne, a na koncu nas je že ob samem začetku pozdravilo sonce.

S kombijem smo se odpeljali do izhodišča v Sovodnju, kjer smo se podali po razgledni poti čez Podjelovo brdo. Narava nam je postregla s čudovitimi razgledi in gozdnim živalstvom. Videli smo srne in veverico. Med potjo smo se večkrat ustavili, se okrepčali, malce poklepetali in se razgledali po okoliških hribih. Gozdna markirana pot nas je peljala mimo lovske opazovalnice, od koder se je razlegal čudovit pogled na vrh Ermanovca. Kmalu smo prispeli do kmetije Žumer od kjer pa se je že videl naš cilj – koča na Ermanovcu. V koči, kjer nas je gospa prijazno sprejela, smo se ogreli, pomalicali in okrepčali s čajem.

Na igrišču so si otroci privoščili igro na plezalni steni, toboganu in sestavili tudi lastni bivak iz vej.

V dolino smo se odpravili po Miklavževi grapi.

Planinski pohod za 1. skupino – SV. JAKOB (961m)

DATUM: 10. 11. 2017
IZHODIŠČE VZPONA: Potoče (520m)

Končno so tudi otroci 1. skupine planinskega krožka dočakali svoj prvi pohod. Vremenska napoved ni bila ravno najbolj idealna, vendar to nas planincev ni odvrnilo od pohoda. Po končanih šolskih obveznostih, smo se v petek popoldne z avtobusom odpravili proti Preddvoru.

Na izhodišču v Potočah smo na kratko ponovili planinska pravila, preverili opremo, dobro zategnili »šnirnice« in se podali na pot. Kratek del poti je potekal po makedamski cesti, kmalu pa smo se odcepili na gozdno stezo. Zaradi deževja v preteklih dneh, je bila pot spolzka in naša previdnost ni bila odveč. Kar pošteno smo morali »grizti kolena«, saj je bila pot kar strma. Nekajkrat smo se ustavili in poplaknili naša suha grla…ne toliko zaradi žeje, temveč prijetnega klepetanja in popevanja. Na cilju nas je pričakal maček Max, last prijaznega oskrbnika koče Iskra. Muc se je potrudil, da na naših skupinskih fotografijah ni manjkal.

V koči smo se ogreli in okrepčali z malico. Za seboj smo skrbno pospravili in bili za naše ravnanje in vedenje tudi pohvaljeni.

Končno je prišel najlepši del pohoda, »lučkanje« v dolino. Nadeli smo vso bojno pohodno opremo, preverili naše lučke in se po makedamski cesti, v soju pohodnih lučk odpravili v dolino. Tam nas je že čakal prijazni voznik z ogretim avtobusom, ki nas je varno pripeljal nazaj domov.

Ermanovec - 2018.ppt
Sv. Jakob - 2018.ppt


Comments