Planinski krožki‎ > ‎OŠ Poljane‎ > ‎

Pohodi v šolskem letu 2018/19


Planica – Križna gora, 13.10.2018

Z učenci prve skupine planinskega krožka smo se odpravili na naš prvi pohod. Izhodišče pohoda je bil Crngrob. Od tam smo se podali po markirani poti, ki je izredno priljubljena za lokalne pohodnike in kolesarje. Iz megle smo prišli v pravo sončno, gozdno idilo. Opazovali smo jesensko obarvan gozd, gozdne plodove ob poti, in nismo si mogli kaj, da se naši žepi ne bi polnili z debelimi kostanji. Pot sicer ni bila naporna, bilo pa je zelo toplo in nabralo se je kar nekaj kilometrov, tako da smo se večkrat ustavili in se okrepčali s pijačo in kako energijsko tablico.

Najvišja točka pohoda je bila cerkev na Planici, od koder pa smo se nato samo še spuščali do čudovite razgledne toče pri Lavtarskem vrhu. Od tam se nam je odprl pogled na hribovje v daljavi, med katerim smo poiskali najbolj znane vrhove, kot so naš Blegoš, Stari in Mladi vrh, Ratitovec ter Porezen.

Po nekaj minutah hoje smo prispeli na cilj k gostilni Pri Boštjanu na Križni gori, kjer so nas zelo lepo sprejeli in nam ponudili slastna pečena jabolka. Privoščili smo si zasluženo malico in še kaj za povrhu.

V dolino smo se po gozdni poti odpravili na Moškrin. Veseli, rahlo utrujeni in polni lepih vtisov smo se vrnili v Poljane.

Zapisala:Katja Zorko

Križna gora - 2018Comments