Finalne fotografije

Oglejte si fotografije, ki so se uvrstile v finalni izbor!

V finalni izbor so se uvrstile sledeče fotografije:

Pokrovitelji fotografskega natečaja:

Dodatno izbrana finalna fotografija - po izboru članov komisijeIme fotografije: Ob zahoduKoda: December_0018

Dodatno izbrana finalna fotografija - po izboru članov komisijeIme fotografije: Stric možicKoda: November_0010

Dodatno izbrana finalna fotografija - po izboru članov komisijeIme fotografije: Leskovica se prebujaKoda: December_0010

DECEMBER - 1. mesto po izboru komisije Ime fotografije: Majhen, velik, najvišjiKoda: December_0011Komentar komisije:Zanimiv in duhovit pogled na vrh Blegoša, lahko bi rekli da spominja na tihožitje s sonci iz filma Vojna zvezd, vsekakor krasna kompozicija, ki je od avtorja zahtevala ali kanček sreče, bolj verjetno pa kar nekaj študija biti na pravem mestu ob pravem času.

DECEMBER - 1. mesto po izboru komisije Ime fotografije: Črni kalKoda: December_0014Komentar komisije:Spredaj temna preteklost, ki počasi tone v temo in pozabo, zgoraj moderna sedanjost, v ozadju pa gore, ki so večne. Tisti dve piki bi se pa tudi dalo spravit stran – z malce truda seveda!

DECEMBER - 3. mesto po izboru komisije Ime fotografije: Priprave na spustKoda: December_0016

DECEMBER - 3. mesto po izboru komisije Ime fotografije: Blegoš v poletnem jutruKoda: December_0017

DECEMBER - 3. mesto po izboru komisije in prvo mesto po izboru glasovalcev preko spletaIme fotografije: Z ljubeznijo v novo letoKoda: December_0020Komentar komisije:Krasna slika za zaključek leta in tudi natečaja. Z domiselno kompozicijo se ponazarja povezanost in zahajajoče sonce pa še dodatno ustvarja toplino ob prihajajočih praznikih.

NOVEMBER - 1. mesto po izboru komisije Ime fotografije: Jutro v ŽetiniKoda: November_0002Komentar komisije:

Lepo so ujete meglice, žal pa premočna prežganina na desni, v ospredju pa bi se z drugačnim formatom obreza lahko izognil množici suhih dreves. A kljub vsemu prepriča!

NOVEMBER - 2. mesto po izboru komisije Ime fotografije: Čez Blegoš na TriglavKoda: November_0016

NOVEMBER - 3. mesto po izboru komisije Ime fotografije: Na meji med zemljo in nebomKoda: November_0007

NOVEMBER - 3. mesto po izboru komisije Ime fotografije: LučKoda: November_0008

NOVEMBER - 3. mesto po izboru komisije Ime fotografije: Senca BlegošaKoda: November_0004

NOVEMBER - 1. mesto glede na glasovanje preko spletaIme fotografije: Blegoš nikoli samKoda: November_0009

NOVEMBER - 1. mesto glede na glasovanje preko spletaIme fotografije: Sončni vzhod z vrhaKoda: November_0005

OKTOBER - 1. mesto po izboru komisije Ime fotografije: Prvi snegKoda: Oktober_0007Komentar komisije:

Na zmagovalni fotografiji so krasno ujete meglice, ki se prelivajo po dolinah, sicer pa je malce prehladna - preveč hladno modre!

OKTOBER - 2. mesto po izboru komisije in 1. mesto po glasovanju preko spletaIme fotografije: Krhke bele spogledljivkeKoda: Oktober_0006Komentar komisije:Pri fotografiji meseca pa je lepo ujet zimski motiv, nekaj več globinske ostrine in kaka senca več bi tudi prav prišla.

OKTOBER - 2. mesto po izboru komisije Ime fotografije: Jutranja zarjaKoda: Oktober_0005

SEPTEMBER - 1. mesto po izboru komisije Ime fotografije: V jutranji rosiKoda: September_0012Komentar komisije:

Krhka nežna cvetica, ki kljubuje v hladnem jutru je vsekakor nevpadljiv a zgovoren motiv v katerem se lahko prepozna tudi veliko simbolike, kot npr. pokončnost, vstrajnost. Krasen posnetek za katerega je bilo vredno se spustiti na kolena!

SEPTEMBER - 1. mesto po izboru komisije Ime fotografije: Odsev BlegošaKoda: September_0014Komentar komisije:

Druga fotografija ki se je tudi uvrstila v finale in si deli prvo mesto – Odsev Blegoša; pa sicer tehnično šepa, je pa lepo opazen odsev.

SEPTEMBER - 2. mesto po izboru komisije Ime fotografije: Dišeča murkaKoda: September_0009

SEPTEMBER - 1. mesto glede na glasovanje preko spleta Ime fotografije: Jesenski pozdrav iz BlegošaKoda: September_0017

AVGUST - 1. mesto po izboru komisije Ime fotografije: Prispela na ciljKoda: Avgust_0015Komentar komisije: Čista romantika, krasni črni podobi – par, kot bi bila narisana ali iz plakata, v ozadju pa se sonce vstaja v novo jutro. Izviren pozdrav jutru .. Z drugačno postavitvijo modelov bi lahko avtor/ica ponazorila tudi ljubezen ne samo topline, prijateljstva in novega začetka. Ali pa je ravno v temu štos ?

AVGUST - 2. mesto po izboru komisije in 1. mesto glede na glasovanje preko spletaIme fotografije: Svoboda na vrhuKoda: Avgust_0014

AVGUST - 2. mesto po izboru komisije Ime fotografije: Iz bunkerjaKoda: Avgust_0007

AVGUST - 2. mesto po izboru komisije Ime fotografije: Golota obehKoda: Avgust_0006

AVGUST - 2. mesto po izboru komisije Ime fotografije: Blegoš zjutrajKoda: Avgust_0005

JULIJ - 1. mesto po izboru komisije Ime fotografije: Ni več dalečKoda: Julij_0003Komentar komisije: Lepo je ujet motiv po sneženju, v ozadju kulisa zasneženih hribov, ki ne premotijo pozornega opazovalca, da še ujame dva martinčkarja pred kočo. Fotografija na kateri privlačijo detajli. Malo več pozornosti pri obrezovanju! Ker bo natečaj trajal do konca meseca decembra, bo za »zimske fotografije« še dovolj časa tako da se že veselimo tudi kakšnega poletnega oz. jesenskega motiva.

JULIJ - 2. mesto po izboru komisije Ime fotografije: Blegoš lep na več načinovKoda: Julij_0010Komentar komisije: Čestitke avtorici drugo uvrščene fotografije za izviren posnetek!

PAZI kje hodiš!! Samo to opozorilo še manjka! Pa mogoče kak bolj lahkotno oblečen model :-) Vsebino fotografije pa razumemo kot odgovornost obiskovalcev Blegoša do njegovega rastlinstva. Hodimo naj po poteh, kjer ga ne ogrožamo, ampak uživamo v njegovi lepoti.

JULIJ - 3. mesto po izboru komisije in 1. mesto glede na rezultate glasovanja preko spletaIme fotografije: Blegoš lep na več načinovKoda: Julij_0001

JUNIJ - 1. mesto po izboru komisije Ime fotografije: Zimska idilaKoda: Junij_0014Komentar komisije: Zmagovalna fotografija ima dobro kompozicijo (dva planinca, dva bunkerja, dva vrhova). Iz prednjega plana te pogled ponese čez drugi plan v daljavo, kjer se bohotita vrhova. Malo premalo pa je poudarka na prvem planu (dveh planincih) saj je v ospredju preveč beline – snega.

JUNIJ - 2. mesto po izboru komisije Ime fotografije: BlegošKoda: Junij_0008

JUNIJ - 2. mesto po izboru komisije Ime fotografije: Blegoš naš lepotecKoda: Junij_0002

JUNIJ - 1. mesto glede na rezultate glasovanja preko spletaIme fotografije: Blegoš naš lepotecKoda: Junij_0003