Sodelovanje na natečaju

PD Gorenja Vas organizira nagradni fotografski natečaj, ki bo potekal od 1.6.2011 z naslovom

Ujeti trenutki Blegoša

Pošljite nam fotografijo z motivom Blegoša, ožje okolice, vam zanimive trenutke s poti, ki vodijo od vznožja proti vrhu hriba. Fotografije naj bodo posnete na hribu oz. v bližnji okolici, pri panoramskih posnetkih pa naj bo zajet prepoznaven motiv hriba. Izbrane fotografije bodo ob zaključku natečaja razstavljene, najboljše pa tudi nagrajene.

Ste že kdaj pomladi občudovali cvetenje morja ključavnic na gozdni čistini tik pod vrhom, poiskali malce hladu pred poletno pripeko v katerem od premnogih bunkerjev - ostanku Rupnikove linije, ki kot neme priče nekega drugega časa ždijo nad tudi mestoma prepadnimi pobočji, sedaj pa služijo boljšemu namenu – zavetju, razgledu na pokrajino pod njimi. Občudovali sončni zahod za tolminskimi hribi, medtem ko je vrhove Karavank in Julijcev že pobeli prvi sneg? Ali pa imeli »smolo« da je bil vrh zavit v meglo in je razgledna plošča na vrhu služila le zato, da ste izvedeli do kam bi vse lahko segel vaš pogled?

Želimo da nam predstavite vaše videnje, doživetje Blegoša, trenutek ki vas je za tisti dan napolnil s pozitivno energijo. Fotografijo pošljite skupaj z zahtevanimi podatki (naslov fotografije, kratek opis, kontaktni podatki pošiljatelja) najkasneje do 3.1.2012 na elektronski naslov: pd.natecaj@gmail.com.

Pravila v zvezi prijavami na natečaj si priberite v dokumentu na dnu te strani!

Obiskovalci naše spletne strani boste lahko ves čas trajanja natečaja glasovali in izbirali tudi za najboljše fotografije meseca, ki jih bomo nagradili ter jih neposredno uvrstili v finale.Vsak mesec pa bomo izmed vseh poslanih glasov izžrebali nekoga, ki bo prejel praktično nagrado - vstopnico za planinski muzej v Mojstrani.

Vsi finalisti na natečaju bodo prejeli majico ali kapo PD Gorenja vas. Izbrane fotografije bodo razstavljene v avli OŠ Ivana Tavčarja v Gorenji vasi. Odprtje razstave se bo sovpadlo z rednim občnim zborom društva, zato še posebej povabljeni k sodelovanju vsi člani društva, ki ste že tako dobri poznavalci Blegoša.

Tri zmagovalne fotografije bodo nagrajene z:

1. nagrada: Letna članarina (B članstvo), najem koče na Jelencih za 2 dni (v poletnem času ali po dogovoru) in planinski izlet v organizaciji PD Gorenja vas po izbiri

2. nagrada: Letna članarina in planinski izlet v organizaciji PD Gorenja vas po izbiri

3. nagrada: Letna članarina PD

Naj obenem še opozorimo, da bodo vse fotografije divjega petelina izločene iz natečaja, saj se je potrebno zavedati, da je poseganje v naravni habitat petelina prepovedano.

Zatorej, ko vas bo pot zopet zanesla proti Blegošu, vzemite fotoaparat s sabo ter nam pošljite Vaš

Ujeti trenutek z Blegoša.

Za vse dodatne informacije, vaša vprašanja in pobude ter pomoč pri prijavi na natečaj nas kontaktirajte po elektronski pošti: pd.natecaj@gmail.com

Foto: Darko Miklavčič

Foto: Darko Miklavčič

Foto: Darko Miklavčič

Foto: Darko Miklavčič