Objava Rezultatov

Nagradni fotografski natečaj »V HRIBIH JE LEPO«

2012/2013

Skupaj smo prejeli 131 fotografij. Komisija je končno izbiro najboljših opravila v začetku februarja 2013.

------------------------------------

Podelili smo 2 DIPLOMI za 5. in 4. mesto ter tri PRIZNANJA za 3., 2. in 1. mesto, prejemnikom priznanj pa še NAGRADE.

DIPLOMO za 5. mesto prejme Kristina Gartner za fotografijo z naslovom DRUŽINA.

Avtorica nam je poslala devetnajst fotografij, od katerih se jih je devet uvrstilo v ožji izbor za najboljšo fotografijo. Naj jih nekaj omenimo: Razmislek, Vera, Svoboda, Belina in seveda nagrajena Družina.

Čestitamo!

DIPLOMO za 4. mesto prejme Roman Zupanc za fotografijo z naslovom JUTRO NA KRSTENICI.

Romana poznamo že z lanskega natečaja. Tudi letos so bile njegove fotografije Kozorog pod Briceljkom, Razgledi, Jalovec, Proti Muscu in Jutro na Krstenici na visoki ravni in le malenkosti so odločale o vrstnem redu sodelujočih.

Čestitamo!

PRIZNANJE za 3. mesto prejme Branko KOŠIR za fotografijo z naslovom ZBOR.

V finalni izbor fotografij se je tudi letos uvrstilo kar nekaj njegovih del. Naj jih naštejem: Jutranja nagrada, Senca, Idilična vas, Izvidnica, Karavanški greben in nazadnje še fotografija, kateri podeljujemo priznanje. Avtor prejme tudi nagrado, in sicer letno članarino PD Gorenja vas. Čestitamo!

PRIZNANJE za 2. mesto prejme Marko PURGAR za fotografijo z naslovom OKNO.

G. Purgar je na natečaj poslal več svojih del: Jamnik, Na Tičarico, Porezen ter seveda nagrajeno Okno

Avtorju podeljujemo tudi nagrado, in sicer letno članarino PD Gorenja vas in planinski izlet v organizaciji PD Gorenja vas po izbiri. Čestitamo!

PRIZNANJE za doseženo 1. mesto prejme Borut ŠORLI za fotografijo ALPINISTI NA LEDENIKU – CHAMONIX, ki je tako postal zmagovalec nagradnega fotografskega natečaja Planinskega društva Gorenja vas »V hribih je lepo« 2012/2013.

Veliko poslanih fotografij, njih pestra vsebina in kakovost, je odločila o zmagovalcu. Tudi z drugimi fotografijami, kot so Jadralni avion v francoskih Alpah, Na križišču za Mont Blanc, Planinci pri vzponu, Pogled in Vrh sv. Ilije, se avtor izkazuje za občutljivega opazovalca gorskih razsežnosti in lepot. In taka je tudi nagrajena Alpinisti na ledeniku – Chamonix.

In tej fotografiji je komisija v sestavi: Darko Miklavčič, Denis Bozovičar, Alenka Pivk, Milan Savič in Valentin Bogataj podelila največ točk in jo s tem uvrstila na najvišje – 1. mesto.

Za doseženo mesto prejme avtor poleg priznanja še nagrado, in sicer letno članarino Planinskega društva Gorenja vas (B članstvo), najem koče na Jelencih za 2 dni ter planinski izlet v organizaciji PD Gorenja vas po izbiri. Čestitamo!

Ob zaključku se iskreno zahvaljujemo vsem fotografinjam in fotografom, ki ste poslali svoja dela in delili z nami svoj foto utrinek s planinskega izleta.

Vsi, ki smo pripravili in vodili ta natečaj želimo, da bi si fotografije ogledalo kar največ obiskovalcev. Razstavo si lahko ogledate v Galeriji Osnovne šole Ivana Tavčarja Gorenja vas. Odprta bo do 4. marca 2013.

Zaokroženi izbori fotografij bodo razstavljeni tudi v Gostilni Na Vidmu v Poljanah, v Gostilni Blegoš v Javorjah in v Koči na Blegošu.

Sledijo zahvale :

· Osnovni šoli Ivana Tavčarja Gorenja vas za uporabo prostorov za izvedbo občnega zbora in razstavo izbranih fotografij,

· Planinskemu društvu Škofja Loka,

· Gostilni Na Vidmu - Poljane in Gostilni Blegoš - Javorje ter

· Kamnoseštvu Kumer Matjaž s.p. s Trebije.

Imenovani so z finančnimi sredstvi ali s praktičnimi nagradami pomagali pri pripravi in izvedbi razstave.

PRIZNANJA 2012 - predstavitev