Pravila natečaja - V hribih je lepo

Planinsko društvo Gorenja vas razpisuje nagradni fotografski natečaj z naslovom:

»V hribih je lepo – planinski izlet«

Predstavite nam, foto utrinek s planinskega izleta z nami; našim društvom, svoje samostojne odprave ali pa izleta skupaj v vašimi znanci, prijatelji.

Poslane fotografije naj vsebujejo motiv z izleta v domače ali tuje gore, hribe. Še posebej so zaželjene fotogafije, na katerih so tudi spopotniki na poti, oziroma soudeleženci vaših pohajkovanj, planinske postojanke, bivaki. Zanimivi pogledi na preplezane smeri, utrinki iz označenih kolesarskih ali pešpoti, lahko tudi iz brezpotij. Predstavite nam zanimivost, ki ste jo srečali na izletu in vam je ostala v spominu.

Pogoji za udeležbo:

1. Organizator nagradnega fotografskega natečaja je PD Gorenja vas, Trata 7, 4224 Gorenja vas

2. Nagradni fotografski natečaj poteka od 01. 7. 2012 do 05. 1. 2013. Navodila za prijavo na natečaj so objavljena na spletni strani www.pdgorenjavas.com.

3. Prijave se sprejemajo do 05.01.2013 do 24:00h. Udeleženec natečaja bo po uspešno poslani prijavi prejel elektronsko obvestilo, da je bila prijava uspešno poslana.

4. Na natečaju lahko sodelujejo ljubiteljski in poklicni fotografi iz Slovenije in tujine. Vsak avtor lahko sodeluje z digitalnimi fotografijami v barvni ali črnobeli tehniki. Natečaj je brezplačen in ni kotizacije!

5. Vsak udeleženec natečaja osebno odgovarja za avtorstvo poslanih del.

6. Datoteke se oddajo od 01.07.2012 do 05.01.2013 preko spletne pošte na naslov: pd.natecaj@gmail.com. Prijava naj še vsebuje naslov fotografije, opis fotografije ter kontaktne podatke pošiljatelja.

7. Vsa dela lahko organizator uporabi za predstavitvene namene v medijih in tisku - brez materialnih nadomestil.

8. Digitalne fotografije bo ocenila strokovna komisija v sestavi:

- Darko Miklavčič, vodja odbora fotografskega natečaja pri PD Gorenja vas

- Denis Bozovičar, fotograf (strokovni vodja komisije fotografskega natečaja)

- Alenka Pivk, predsednica društva, članica komisije

- Milan Savič, član komisije

- Tine Bogataj, član komisije

9. Vsa sprejeta in nagrajena dela bodo na ogled na spletni strani planinskega društva Gorenja vas http://www.pdgorenjavas.com

10. Organizator bo podelil tri nagrade:

1.nagrada: Letna članarina (B članstvo), najem koče na Jelencih za 2 dni (v poletnem času ali po dogovoru) in planinski izlet v organizaciji PD Gorenja vas po izbiri

2. nagrada: Letna članarina (B članstvo), in planinski izlet v organizaciji PD Gorenja vas po izbiri

3. nagrada: Letna članarina PD (B članstvo)

11. Najboljše fotografije bodo razstavljene v avli OŠ Ivana Tavčarja v Gorenji vasi. Razglasitev rezultatov, otvoritev razstave s podelitvijo nagrad bo v mesecu februarju na rednem občnem zboru društva. Datum občnega zbora PD Gorenja vas in datum otvoritve razstave bo organizator natečaja objavil na spletni strani www.pdgorenjavas.com .

V Gorenji vasi 30.6.2012