Objava rezultatov natečaja - Med gorami

Nagradni fotografski natečaj »MED GORAMI – POTI PROTI VRHOVOM«

2013/2014

Skupaj smo prejeli 149 fotografij. Komisija je končno izbiro najboljših opravila v začetku februarja 2014.

DIPLOMO za 5. mesto prejme Marko PURGAR za fotografijo z naslovom MEGLA SE UMIKA.

Avtor nam je poslala trinajst fotografij, od katerih se jih je sedem uvrstilo v ožji izbor za najboljšo fotografijo. Naj jih nekaj omenimo: Metulja, Blegoš, Mojstrana, Sestop, Brzice in seveda že omenjena Megla se umika.

Čestitamo!

DIPLOMO za 4. mesto prejme Roman ZUPANC za fotografijo z naslovom NAD MEGLENIM MORJEM.

Roman je do sedaj sodeloval na vseh treh natečajih, ki jih je pripravilo društvo. Tudi letos so njegove fotografije Postoj in počij, Jesen, Priklon, Čez širne gozdove, Jesen, Ujeta svetloba na visoki ravni in njegovo delo ter izbor motivov je lahko vzor za prenekaterega fotografa.

Čestitamo!

PRIZNANJE za 3. mesto prejme Adriana PISK za fotografijo z naslovom V PRIČAKOVANJU.

V finalni izbor fotografij se je uvrstilo kar nekaj njenih del. Naj jih naštejem: Kraška pot, Raznolikost vrhov, Dom Planika pod Triglavom, Vetrenice pod triglavom in nazadnje še fotografija, kateri podeljujemo priznanje. Še posebej je komisijo navdušila s svojimi posnetki iz zraka. Avtorica prejme tudi nagrado, in sicer letno članarino PD Gorenja vas. Čestitamo!

PRIZNANJE za 2. mesto prejme Janez CANKAR za fotografijo z naslovom KROG DREVES NA POTI NA BLEGOŠ..

G. Cankar je na natečaj poslal več svojih del: Sončni zahod, Škofjeloško hribovje ob polni luni, Čarobnost Blegoša ter seveda nagrajeno Krog dreves

Avtorju podeljujemo tudi nagrado, in sicer letno članarino PD Gorenja vas in planinski izlet v organizaciji PD Gorenja vas po izbiri. Čestitamo!

PRIZNANJE za doseženo 1. mesto prejme Irma NOVAK za fotografijo ŠTIRJE JUNAKI, ki je tako postala zmagovalka nagradnega fotografskega natečaja Planinskega društva Gorenja vas »Med Gorami – Poti proti vrhovom«.

Raznolikost fotografij, njih pestra vsebina ter avtoričino dosledno sledenje temi natečaja, je odločila o zmagovalcu. Tudi z drugimi fotografijami, kot so Javorje v soncu, Jesen na Kamniškem sedlu, Kredarica na dlani, Ratitovec jeseni, se avtorica izkazuje za občutljivega opazovalca gorskih razsežnosti in lepot. In taka je tudi nagrajena Štirje junaki.

In tej fotografiji je komisija v sestavi: Darko Miklavčič, Denis Bozovičar, Alenka Pivk, Milan Savič in Valentin Bogataj podelila največ točk in jo s tem uvrstila na najvišje – 1. mesto.

Za doseženo mesto prejme avtor poleg priznanja še nagrado, in sicer letno članarino Planinskega društva Gorenja vas (B članstvo), planinski izlet za dve osebi v organizaciji PD Gorenja vas po izbiri. Čestitamo!

Tudi tokrat bo društvo prispevalo tolažilne nagrade za vse avtorje, ki so poslali svoja dela na natečaj. Tako bodo avtorji prejeli planinski koledar, ki ga je društvo izdalo za letošnje leto. V njem so bile uporabljene fotografije iz preteklih dveh natečajev.

Letos komisija ni ocenjevala le tehnično kakovost posnetka, ampak je največ pozornost namenila katero od poslanih del je najbolj “zadelo” temo natečaja, ji je tokrat nosil naslov Med gorami – poti proti vrhovom.

Ob zaključku se iskreno zahvaljujemo vsem fotografinjam in fotografom, ki ste poslali svoja dela in delili z nami svoj foto utrinek iz svojih poti, Poti proti vrhovom.

Vsi, ki smo pripravili in vodili ta natečaj želimo, da bi si fotografije ogledalo kar največ obiskovalcev. Razstavo si lahko ogledate v sosednjem prostoru, v Galeriji Osnovne šole Ivana Tavčarja Gorenja vas.

Zaokroženi izbori fotografij bodo razstavljeni tudi v Gostilni Blegoš v Javorjah in v Koči na Blegošu.

5. mesto

MARKO PURGAR

Megla se umika

4. mesto

ROMAN ZUPANC

Nad meglenim morjem

3. mesto

ADRIANA PISK

V pričakovanju

2. mesto

JANEZ CANKAR

Krog dreves

1. mesto

IRMA NOVAK

Štirje junaki