Objava rezultatov

Nagradni fotografski natečaj »Gore in I. svetovna vojna – 100 let kasneje«

Do roka je na natečaj prispelo 100 fotografij, ki nam jih je poslalo dvanajst (12) fotografov in fotografinj. Komisija je končno izbiro najboljših opravila v začetku februarja 2015.

DIPLOMO za 5. mesto prejme Valentin Bogataj za fotografijo z naslovom Monte Ortigara - Zadnje počivališče vojakov

Avtor nam je poslala deset fotografij, od katerih se jih je sedem uvrstilo v ožji izbor za najboljšo fotografijo. Naj jih nekaj omenimo: V spomin in opomin, Kaverni – zatočišče vojakov, Križ ob poti na goro trpljenja in seveda nagrajena – Zadnje počivališče vojakov

DIPLOMO za 4. mesto prejme Simon Kovačič za fotografijo z naslovom Avstro-Ogrski vojak v kaverni nad Sabotinom.

Simon je fotograf iz Šempetra pri Novi Gorici, član fotografskega kluba in letos s kolegico, ki jo bomo predstavili kasneje, prvič sodeluje na natečaju. Poslal nam je deset fotografij, komisijo pa je prepričala črno-bela fotografija vojaka v zatočišču gore.

PRIZNANJE za 3. mesto prejme Tanja Gorjan za fotografijo z naslovom Povratek domov.

V finalni izbor fotografij se je uvrstilo kar nekaj njenih del. Naj jih naštejem: Granata na Krnu, Cerkvica na Javorci, Ruska kapelica pod Vršičem in seveda nagrajena fotografija Povratek domov. Avtorica prejme tudi nagrado, in sicer letno članarino PD Gorenja vas. Čestitamo!

PRIZNANJE za 2. mesto prejme Borut Šorli za fotografijo z naslovom Izhod – Rupnikova linija.

G. Šorli je avtor, ki s svojimi kvalitetnimi deli že vsa leta sodeluje na naših natečajih. Tudi tokrat nam je poslal več svojih del: Borba, Vhod, Šest ter seveda nagrajeno Izhod.

Avtorju podeljujemo tudi nagrado, in sicer letno članarino PD Gorenja vas in planinski izlet v organizaciji PD Gorenja vas po izbiri. Čestitamo!

PRIZNANJE za doseženo 1. mesto pa prejme Brane Košir za fotografijo Spomin, ki je tako postala zmagovalka nagradnega fotografskega natečaja Planinskega društva Gorenja vas »Gore in I. svetovna vojna – 100 let kasneje«.

Branko Košir, je fotograf iz Loga nad Škofjo Loko in že vsa leta sodeluje na razpisanih natečajih. Njegove fotografije vedno pritegnejo pozornost in so bile v preteklih letih že večkrat nagrajene. In pozornost je pritegnila tudi letos nagrajena fotografija z naslovom Spomin, ki se ji je letošnjem natečaju uspelo prebiti na sam vrh.

Tej fotografiji je komisija v sestavi: Darko Miklavčič, Denis Bozovičar, Izidor Jesenko podelila največ točk in jo s tem uvrstila na najvišje – 1. mesto.

Za doseženo mesto prejme avtor poleg priznanja še nagrado, in sicer letno članarino Planinskega društva Gorenja vas in planinski izlet za dve osebi v organizaciji PD Gorenja vas po izbiri. Čestitamo!

Tudi letos bo društvo prispevalo tolažilne nagrade za vse avtorje, ki so poslali svoja dela na natečaj.

Natečaj, ki ga danes zaključujemo je bil razpisan vedenjem, da bo tema dokaj specifična in bo za vse avtorje pri izbiri motivov zanimiv izziv, posledično ka ocenjevalni komisiji malce otežila njeno delo. Ravno zato smo se odločili, da v ocenjevalno komisijo povabimo dva izkušena fotografa. G. Izidor Jesenko že vrsto let vodi fotografsko sekcijo v Kulturnem društvu dr. Ivana Tavčarja iz Poljan, g. Denis Bozovičar pa je fotograf z veliko kilometrino na področju poročne fotografije.

Zahvala, vsem avtorjem fotografij, ki ste poslali svoja dela in delili z nami svoj foto utrinek na dogodke izpred 100 let, na katere naj nebi nikoli pozabili. Tudi na tak način ohranjamo spomin in vedenje na dogodke, ki so zaznamovali generacije še dolgo potem, ko se je morija že končala.

Vsi, ki smo pripravili in vodili ta natečaj želimo, da bi si fotografije ogledalo kar največ obiskovalcev. Razstavo si tako lahko ogledate v sosednjem prostoru, v Galeriji Osnovne šole dr. Ivana Tavčarja v Gorenji vasi.

Zaokroženi izbori fotografij bodo čez leto razstavljeni tudi v Gostilni Blegoš v Javorjah in v Koči na Blegošu.

Sledijo zahvale :

· Osnovni šoli Ivana Tavčarja Gorenja vas za uporabo prostorov za izvedbo občnega zbora in razstavo izbranih fotografij,

· Gostilni Blegoš - Javorje ter

· Tatjani Letnar, Markotu Debeljaku, oskrbnikoma koče na Blegošu, ki jo upravlja PD Škofja Loka, ki sta za tokratni natečaj prispevala praktične nagrade za nagrajence

Zahvala velja tudi ocenjevalni komisiji, ki je spremljala potek natečaja, napravila širši izbor dobrih fotografij in končno izbrala izmed njih najboljše, ki so prejele diplome, priznanja in nagrade skupaj z njihovimi ustvarjalci.

Hvala lepa.

Vodja natečaja:

Darko Miklavčič

Gorenja vas, 28. februarja 2015

Povratek domov

Tanja Gorjan

3. mesto

AO vojak v kaverni nad Sabotinom

Simon Kovačič

4. mesto

Zadnje počivališče vojakov

Valentin Bogataj

5. mesto

2. mesto

Borut Šorli

Izhod - Rupnikova linija

Spomin

Brane Košir

1. mesto