Sodelovanje na natečaju

PD Gorenja vas

organizira

nagradni fotografski natečaj,

ki bo potekal

od 1. decembra 2014 do 11. januarja 2015

z naslovom:

“GORE IN 1. SVETOVNA VOJNA – 100 let kasneje”

V letošnjem natečaju vabimo, da nas fotografi popeljete po jarkih in rovih I. svetovne vojne. Nas opozorite na mestoma že pozabljena obeležja, ki so jih postavile vojske v spomin na svoje padle tovariše. Ostaline tehnike, opreme, objektov, ki jih počasi a vztrajno načenja zob časa, kakor da bi tudi gore hotele pozabiti in izbrisati, kaj se je na njihovih pobočjih, vrhovih dogajalo pred 100-mi leti.

Nam pokažete, kako se vi, skozi oko objektiva, spominjate ter danes vidite dogodke, ki so zaznamovali generacijo naših dedov in pustili brazgotine na ljudeh, v naravi, v gorah kjer so vidne še dandanes.

Lahko pa nas s fotografijami popeljete tudi po Rapalski meji, ki je po vojni razdelila ljudi med dve državi , zarezala v spomin naroda in nam zapustila mejne oznake, ceste, bunkerje in druge utrdbe.

Predstavite nam vaš vtise s popotovanja po sledeh časa, kot spomin in opomin na dogodke izpred 100-h let. Izbrane fotografije bodo ob zaključku natečaja razstavljene, najboljše pa tudi nagrajene.

Fotografijo pošljite skupaj z zahtevanimi podatki (naslov fotografije, kratek opis, kontaktni podatki pošiljatelja) najkasneje do 11.1.2015 na elektronski naslov: pd.natecaj@gmail.com.

Vsak avtor lahko pošlje do deset (10.) fotografij.

Pravila v zvezi prijavami na natečaj si lahko prenesete na dnu te strani! ali ogledate TUKAJ!

Izbrane fotografije bodo razstavljene v avli OŠ Ivana Tavčarja v Gorenji vasi. Odprtje razstave se bo tudi letos sovpadlo z rednim občnim zborom društva.

Zmagovalne fotografije bodo nagrajene z lepimi nagradami.

Za vse dodatne informacije, vaša vprašanja in pobude ter pomoč pri prijavi na natečaj nas povprašajte po elektronski pošti: pd.natecaj@gmail.com