OBJAVA REZULTATOV

Nagradni fotografski natečaj »Živali v gorskem svetu«

PRIZNANJE za doseženo 1. mesto pa prejme Roman Zupanc za fotografijo Pogled v dolino, ki je tako postala zmagovalka nagradnega fotografskega natečaja Planinskega društva Gorenja vas »Živali v gorskem svetu«.

G. Zupanc že vsa leta sodeluje na naših planinskih fotografskih natečajih. Do sedaj je zbral že dve četrti mesti in eno drugo. Vedno pa so vse njegove fotografije bile kvalitetne in so sledile temi natečaja. Kar devet del avtorja iz bližnje vasi Davča se je uvrstilo v finale, Iz oči v oči, Kaj motiš, Radovednež, Snežna je le nekaj naslovov del, ki nam ji je posla v ocenjevanje. Komisijo pa je prepričala fotografija kozoroga, ki ponosno stoji na robu prepada in zre v svet globoko pod seboj..

Tej fotografiji je komisija v sestavi: Darko Miklavčič, Denis Bozovičar, Izidor Jesenko podelila največ točk in jo s tem uvrstila na najvišje – 1. mesto.

Čestitamo!

Društvo bo prispevalo tolažilne nagrade za vse avtorje, ki so poslali svoja dela na natečaj in sicer bon za "Mali planinski kompletek" - 1 x Čaj + 1 x malo žganje.

Letos smo v ocenjevalno komisijo povabimo dva izkušena fotografa. G. Izidor Jesenko že vrsto let vodi fotografsko sekcijo v Kulturnem društvu dr. Ivana Tavčarja iz Poljan, g. Denis Bozovičar pa je fotograf z veliko kilometrino na področju poročne fotografije.

Zahvala, vsem avtorjem fotografij, ki ste poslali svoja dela in delili z nami svoj foto utrinek bližnjega srečanja temi včasih plahimi, zvedavimi prebivalci gorskega sveta.

Vsi, ki smo pripravili in vodili ta natečaj želimo, da bi si fotografije ogledalo kar največ obiskovalcev. Razstavo si tako lahko ogledate v sosednjem prostoru, v Galeriji Osnovne šole dr. Ivana Tavčarja v Gorenji vasi.

Sledijo zahvale :

· Osnovni šoli Ivana Tavčarja Gorenja vas za uporabo prostorov za izvedbo občnega zbora in razstavo izbranih fotografij,

· Gostilni Blegoš - Javorje ter

Zahvala velja tudi ocenjevalni komisiji, ki je spremljala potek natečaja, napravila širši izbor dobrih fotografij in končno izbrala izmed njih najboljše, ki so prejele diplome, priznanja in nagrade skupaj z njihovimi ustvarjalci.

Do roka je na natečaj prispelo 126 fotografij, ki nam jih je poslalo dvajset (20) fotografov in fotografinj. Komisija je končno izbiro najboljših opravila v sredini februarja 2015.

DIPLOMO za 5. mesto prejme Marko Purgar za fotografijo z naslovom Ruševec.

Avtor nam je poslala šest fotografij, od katerih so se vse uvrstile v ožji izbor za najboljšo fotografijo. Naj jih nekaj omenimo: Medo, čestitke fotografu za pogum, Ježek, Dve kuri in seveda nagrajena – Ruševec

Čestitamo!

DIPLOMO za 4. mesto prejme Branko Košir za fotografijo z naslovom Spoštovano občinstvo.

Tudi letos se je v finalni izbor uvrstilo kar nekaj njegovih del, ki si jih lahko ogledate kasneje na razstavi. Komisijo pa je najbolj navdušila šaljiva fotografija svizca z naslovom Spoštovano občinstvo.

Čestitamo!

PRIZNANJE za 3. mesto prejme Simon Kovačič za fotografijo z naslovom Rdeči apolon..

Simon je fotograf iz Šempetra pri Novi Gorici, član fotografskega kluba in letos s kolegico, ki jo bomo predstavili kasneje, že drugič sodeluje na natečaju. Poslal nam je deset fotografij, od katerih se je osem (8) uvrstilo v finale. komisijo pa je prepričala bližnja slika metulja z naslovom Rdeči Apolon

Čestitamo!

PRIZNANJE za 2. mesto prejme Tanja Gorjan za fotografijo z naslovom Polžek..

Tanja nam je tudi letos poslala deset (10) kvalitetnih del, od katerih se jih je polovica skozi dvojno sito prebila v finale. Poleg nagrajene še Prebujanje v dvoje, Kraški modrin, Pajek, komisijo pa je navdušila čudovita fotografija krhkega polžka na drobni, suhi vejici.

Čestitamo!

Pogled v dolino

Roman Zupanc

1. mesto

Polžek

Tanja Gorjan

2. mesto

Rdeči Apolon

Simon Kovačič

3. mesto

Spoštovano občinstvo

Branko Košir

4. mesto

Ruševec

Marko Purgar

5. mesto