Objava rezultatov

Nagradni fotografski natečaj »Viharniki - Uporniki previsnih sten«

OPRAVIČILO!

Organizator natečaja se opravičuje avtorici Tanji Gorjan, ker so njene fotografije zaradi napake organizatorja izpadle iz skupine fotografij, ki jih je komisija prejela za ocenjevanje.

Za napako se avtorici opravičujemo!

Do roka je na natečaj prispelo 93 fotografij, ki nam jih je poslalo trinajst (13) fotografov in fotografinj. Komisija je končno izbiro najboljših opravila v konec februarja 2016.

DIPLOMO za 5. mesto prejme Leon Kavčič za fotografijo z naslovom Stražarja Male planine.

Čestitamo!

DIPLOMO za 4. mesto prejme Branko Košir za fotografijo z naslovom Živi in mrtvi.

Tudi letos se je v finalni izbor uvrstilo kar nekaj njegovih del, ki si jih lahko ogledate kasneje na razstavi.

Čestitamo!

Stražarjja Male planine

Leon Kavčič

5. mesto

PRIZNANJE za 3. mesto prejme Franci Fortuna za fotografijo z naslovom Smrt viharnika.

Čestitamo!

PRIZNANJE za 2. mesto prejme Kos Metod za fotografijo z naslovom Viharnik iz Omana.

Metod nam je tudi letos poslala deset (10) kvalitetnih del, od katerih se jih je polovica skozi dvojno sito prebila v finale. Poleg nagrajene še Samo konice mi porežite, Za Božič, Ne vse naenkrat, Mlad sem še. Komisijo pa je navdušila čudovita fotografija osamelca v puščavi.

Čestitamo!

PRIZNANJE za doseženo 1. mesto pa prejme Simon Kovačič za fotografijo "V viharju", ki je tako postala zmagovalka nagradnega fotografskega natečaja Planinskega društva Gorenja vas »Viharniki – Uporniki previsnih sten«.

G. Kovačič že tretje leto sodeluje na naših planinskih fotografskih natečajih. Naj spomnim, da se je lansko leto uvrstil na tretje mesto. Njegove fotografije so kvalitetne in sledijo temi natečaja.

Simon Kovačič je član fotokluba iz Nove Gorice. S fotografijo se ukvarja že od osnovne šole dalje. Znan je po tem, da kljub neštetim možnostim, ki jih nudi digitalna temnica ostaja pristaš minimalnega posega v fotografijo. Posveča se fotografiranju žuželk ter ptic. Zaznava pa tudi lepote okrog sebe in tako nastane tudi marsikatera pokrajinska fotografija.

Za svoja dela je prejel že preko 50 nagrad.

FZS mi je v letu 2015 podelila naslov »Kandidat za mojstra fotografije FZS«

Med finaliste so se uvrstile fotografije: Kar je ostalo, Kljubovanje, Nad dolino, Kljubovanje in zmagovalna V viharju.

Tej fotografiji je komisija v sestavi: Darko Miklavčič, Denis Bozovičar, Izidor Jesenko podelila največ točk in jo s tem uvrstila na najvišje – 1. mesto.

Čestitamo!

Društvo bo prispevalo tolažilne nagrade za vse avtorje, ki so poslali svoja dela na natečaj in sicer bon za "Mali planinski kompletek" - 1 x Čaj + 1 x malo žganje.

Letos smo v ocenjevalno komisijo povabimo dva izkušena fotografa. G. Izidor Jesenko že vrsto let vodi fotografsko sekcijo v Kulturnem društvu dr. Ivana Tavčarja iz Poljan, g. Denis Bozovičar pa je fotograf z veliko kilometrino na področju poročne fotografije.

Zahvala, vsem avtorjem fotografij, ki ste poslali svoja dela in delili z nami svoj foto utrinek.

Vsi, ki smo pripravili in vodili ta natečaj želimo, da bi si fotografije ogledalo kar največ obiskovalcev. Razstavo si tako lahko ogledate v sosednjem prostoru, v Galeriji Osnovne šole dr. Ivana Tavčarja v Gorenji vasi.

Sledijo zahvale :

· Osnovni šoli Ivana Tavčarja Gorenja vas za uporabo prostorov za izvedbo občnega zbora in razstavo izbranih fotografij,

· Gostilni Blegoš - Javorje ter

Zahvala velja tudi ocenjevalni komisiji, ki je spremljala potek natečaja, napravila širši izbor dobrih fotografij in končno izbrala izmed njih najboljše, ki so prejele diplome, priznanja in nagrade skupaj z njihovimi ustvarjalci.

4. mesto

Branko Košir

Živi in Mrtvi

Smrt viharnika

3. mesto

Franci Fortuna

Viharnik iz Omana

2. mesto

Kos Metod

V viharju

1. mesto

Simon Kovačič