Sodelovanje na natečaju

Sodelovanje na natečaju

PD Gorenja vas

organizira nagradni fotografski natečaj,

ki bo potekal od 1. decembra 2016 do 15. januarja 2017

z naslovom:

“Viharniki – uporniki previsnih sten”

Viharniki. Macesni, stoletna drevesa, ki rastejo na robu skalnih sten in jih najdemo visoko v hribih. Prestala so nešteto viharjev in so kljub temu ostala. Prebičana od vetrov, strel, polomljena od snega. Začelo se je z drobnim semenom, ki je z vetrom pripotovalo do skalne razpoke, kjer se je ugnezdilo in v težkih razmerah zraslo. Vsako zimo se je upiralo snežnim plazovom,poškodbe zalilo s smolo, polomljene veje pa nadomestilo z novimi. Odlomljen vrh pa je zamenjala najmočnejša veja.

Nikoli pa ni obupalo.

V letošnjem natečaju iščemo te osamelce, Viharnike, ki dolga leta kljubujejo vsem preizkušnjam narave in privlačijo poglede mimoidočih pohodnikov. Naj v letošnji temi fotografskega natečaja pritegnejo tudi oko vašega objektiva.

Izbrane fotografije bodo ob zaključku natečaja razstavljene, najboljše pa tudi nagrajene.

Fotografijo pošljite skupaj z zahtevanimi podatki (naslov fotografije, kratek opis, kontaktni podatki pošiljatelja) najkasneje do 15.1.2017 na elektronski naslov: pd.natecaj@gmail.com.

Vsak avtor lahko pošlje do deset (10.) fotografij.

Pravila v zvezi prijavami na natečaj si preberite v dokumentu na dnu te strani!

Izbrane fotografije bodo razstavljene v avli OŠ Ivana Tavčarja v Gorenji vasi. Odprtje razstave se bo tudi letos sovpadlo z rednim občnim zborom društva.

Zmagovalne fotografije bodo nagrajene z lepimi nagradami.

Za vse dodatne informacije, vaša vprašanja in pobude ter pomoč pri prijavi na natečaj nas povprašajte po elektronski pošti: pd.natecaj@gmail.com