Pohodi v šolskem letu 2019/20

VINHARJE in Sv. URBAN, 24. 12. 2019

Sv. Urban - 2020

Iz Poljan smo se odpravili čez Hotovljo do Vinharij, od tam naprej pa do cerkve Sv. Urbana. Povratek čez Dobravo, do Žabje vasi, preko glavne ceste mimo cerkve na Sv.Križu ter nazaj do šole. Prehodili smo dobrih 13km zanimive poti in prijetno utrujeni vstopili v novoletne počitnice.Zapisal: Uroš Čadež

BLEGOŠ, 23. 12. 2019

Blegoš - 2020

Po končanem pouku smo se odpravili s kombijem do Volake, od koder smo do vrha Blegoša premagali skoraj 1000m nadmorske višine. Na vrh smo prispeli ravno ob prekrasnem sončnem zahodu. Po belem vrhu smo se odpravili naprej proti koči, kjer smo se ogreli, prižgali lučke in po poti nadaljevali pot do Črnega Kala, kjer nas je pričakal prevoz.

Zapisala: Uroš Čadež, Katja Zorko

MOŽIC, 07. 12. 2019

Možic - 2020

Pa smo le dočakali teden, v katerem nas ni obdaroval le Sv. Miklavž, temveč tudi sonce s svojimi žarki. Mlade planince, prve skupine je zvabil v hribe. Odpravili smo se na Možica. Izhodišče pohoda je bilo Bohinjsko sedlo. Otroke so očarale čudovite stezice, ki so se vzpenjajoče vile do vrha Možica. Opazili so veliko bunkerjev in se v enega izmed njih tudi podali, nato pa pot nadaljevali proti vrhu. Bilo je izjemno toplo, zato so si zasluženo malico privoščili kar na vrhu. Od tam so občudovali zasneženo gorovje Julijcev, Karavank in Kamniško Savinjskih Alp. Poiskali smo vrhove na katerih smo že bili, saj nam je narava nudila razgled daleč naokoli. Sestopili smo mimo stare kasarne čez Slatnik. V Litostrojski koči sta bila lastnika izjemno prijazna. Dovolila sta, da so otroci na toplem pojedli preostanek malice in se pogreli s čajem. Prijetno utrujeni in polni lepih vtisov smo se vrnili domov.

Zapisala: Katja Zorko

FERATA HVADNIK - Gozd Mrtuljek, 18. 10. 2019

Ferata Hvadnik - 2020

V petek 18.10. nam je končno uspelo izpeljati tako dolgo obljubljeno turo po ferati Hvadnik v Gozd Martuljku. Takoj po šoli smo se odpeljali v vas, kjer smo si nadeli plezalne pasove, samovarovalne komplete in čelade. Po nekaj minutah hoje smo prispeli na izhodišče hudournika. Nekaj metrov smo opravili na bregovih, zatem pa smo se pripeli na jeklenico in ji sledili do vrha. Vmes smo premagali veliko zanimivih plezalnih preprek, videli lepe tolmune in slapove ter neizmerno uživali.

Zapisal: Uroš Čadež

PASJA RAVAN, 4. 10. 2019

Bukov vrh-Pasja ravan - 2020

Po napornem šolskem dnevu, smo si planinci omislili »počitek« malo drugače. Naši možgančki so si res odpočili, vendar pa so morali otroci za to kar pošteno migati. S Poljan smo se odpravili na Pasjo ravan. Pot nas je vodila skozi Hotovljo, kjer smo zavili na strmo Koroško pot. Med potjo smo si privoščili nekaj krajših postankov, prvi daljši postanek in prigrizek pa so užili ob čudovitem razgledu na gore daleč naokoli, na Bukovem vrhu. Sledil je kratek spust, nato pa zadnji vzpon do Pasje ravni. Tam nas je že pričakal gospod Robert Oblak, ki nam je omogočil ogled vremenske postaje in nam ob tem vse lepo razložil in razkazal. Najbolj pogumni, ki pa jih ni bilo malo, so se podali prav na vrh stolpa.

Po končanem ogledu smo se z avtobusom odpeljali v dolino.

Zapisala: Katja Zorko