Pohodi v šolskem letu 2020/21

Planinski pohod na Brda 17. 10. 2021


Razmere v državi nam v prihodnjih dneh in tednih ne obetajo nič dobrega, kar je še razlog več, da smo se s planinci 1. in 2. skupine odločili izkoristiti letos skoraj zagotovo edino jesensko soboto za pohod.

Pot nas je izpred šole vodila skozi Poljane preko Kovnice do Dobenske Amerike. Od tam smo se po gozdnih stezah in kolovozih povzpeli proti Gorenjemu Brdu in Slemenom. Na Slemenih smo se spočili, sprostili in okrepčali z malico in pijačo iz nahrbtnika. Po žigosali smo tudi dnevnike Mladega planinca. Vračali smo se po drugi poti, preko Sv. Križa do Dobja in Poljan.

Imeli smo srečo, narava nam je poklonila čudovit dan, ki ni skoparil z jesenskimi barvami in darovi gozda. Le sončni žarki se niso in niso mogli prebiti skozi meglo in smo jih bili deležni šele ob koncu pohoda, ko smo bili že skoraj v Poljanah.

Pred šolo so nas čakali starši, ki so otroke, bogatejše za eno lepo izkušnjo, odpeljali domov.

Upajmo, da se bomo lahko tako prijetno družili še velikokrat.

Alenka Jelovčan in Katja Zorko

2020_Pohod na Brda

Pohod na Tošč

2020_Tošč

Naš izlet se je začel, ko smo se vsi zbrali v Poljanah na avtobusni postaji. Skupaj smo se z avtobusom pripeljali do Škofje Loke. Od tam smo odšli proti Sv. Andreju. Na poti je bilo zelo veliko kostanjev, ki smo jih tudi nabirali. Kmalu smo prišli k Sv. Andreju, kjer smo se okrepčali s sendvičem. Od tam smo pot nadaljevali proti Sv. Ožboltu. Ko smo prišli tja, smo občudovali čudovit razgled. Tam smo se odpočili in pot nadaljevali proti Selu nad Polhovim Gradcem. Na poti do tja je nekaj punc malo zašlo, ampak smo se kmali spet našli. Nato smo odšli še na zadnji vzpon proti Tošču. Tam smo malo pojedli in se odpočili. Potem smo odšli nazaj do vasi, kjer nas je pobral kombi.

Zapisala: Ivana Pisk