Pohodi v šolskem letu 2021/22

Pohod na Gabrško goro - 02. oktober 2021


S potjo smo pričeli pri šoli, od koder smo jo mahnili proti Poljanam in naprej po pešpoti proti Gabrški Gori. Kaj kmalu smo morali zagristi v strm klanec po travniku, nato pa so nas smerokazi usmerili v gozd. Med potjo smo opazovali jesensko obarvano naravo, nabirali gobe in kostanj, ob poti pa so nas razveseljevale tudi male drobne živalice. Strmino smo vztrajno premagovali ter po nekaj več kot eni uri prispeli do cerkve. Tam smo pomalicali, se vpisali v vpisno knjigo, nato pa smo se sprehodili še do bližnjega križišča, kjer smo v planinsko knjižico pritisnili kar žig občinskega kolesarskega kroga. Sestopili smo v drugo smer, proti sv. Volbenku in naprej proti vasi Na Logu, kjer smo s pohodom tudi zaključili.

Alenka Jelovčan


2021_Gabrška gora

Planinski pohod MED GORAMI - JAVORJE 25. september 2021


Izkoristili smo čudovit sončen dan in se s planinci PŠ Javorje podali na pohod »Med gorami«. Potekal je po njim znanih poteh, mnogi pa so povedali, da so po določenih poteh hodili prvič.

Naredili smo čudovito krožno pot z Javorij čez Murave do pod Koprivnika, kjer smo ob lovski koči in pogledu na Blegoš pomalicali ter se nastavljali sončnim žarkom.

Med potjo smo si ogledali slap Podrancka in Kanjon za čelom. Pot je bila razgibana, vendar mladim planincem energije ni primanjkovalo.

Veseli in prijetno utrujeni smo se vrnili na izhodišče, kjer so nas že čakali starši.

Zapisala : Katja Zorko

Javorje - Med gorami