Izleti, aktivnosti 2019

Delovna akcija na Jelencih - Drva 06. oktober 2019

fotografije: Darko Miklavčič

Družinski planinski izlet - Planina pri Jezeru - 01. september 2019

vodnika: Neža Erznožnik in Drago Trček

S kombijem smo se odpravili iz Gorenje vasi (7.30) in brez zastojev na cesti, varno prispeli na izhodišče – križišče planina Vogar / planina Blato, kjer je kombi tudi parkiral. V slabih 15 minutah smo prispeli do odcepa za Planino pri Jezeru in v dobri uri smo bili že pri koči. Pot je potekala brez posebnosti, v pozitivnem medgeneracijskim vzdušjem.

Pri koči smo se okrepčali in uživali v zadnjih toplih poletnih žarkih. Z otroki smo se odpravili še do jezera, kjer nas je čakal skriti zaklad in zgodbica lisičke Klare. Iz smeri Debelega vrha so se počasi začeli zbirati temni oblaki, ki so nas opozorili, da je čas da se od planine poslovimo. (13.30)

Še skupinska slika 26 članske odprave pred kočo in že smo sestopali po isti poti nazaj na Planino Blato. (14.30) Pot nam je ob klepetu, besednim igram hitro minila in kar hitro smo bili spet na izhodiščni točki. Odmaknjena gorska pokrajina Planine pri Jezeru nam bo ostala v lepem spominu in že nestrpno pričakujemo naslednjega podviga. Tudi gneča na cesti tokrat ni bila velika in v prijetni vožnji smo se vsi varno vrnili v Gorenjo vas (16.00).

Planinski izlet na Kucelj (1237m) - 9. junija.

vodnica - Zorka Jereb