Izleti, aktivnosti 2020

Družinski pohod do Doma na Kofcah - 20. september 2020

Foto: Neža Erznožnik

Družinski pohod na Kofce se je udeležilo 13 odraslih in 14 otrok. Kombi nas je pripeljal do parkirišča pri Matizovcu, kjer je bilo naše izhodišče. Pot je potekala v sproščenem tempu in veselem vzdušju. Vreme nam je bilo naklonjeno in res smo lahko izkoristili zadnje tople dni v septembru. V uri in pol smo prispeli do Doma na Kofcah, kjer je bilo pričakovano kar veliko planincev. Najprej smo se okrepčali, potem pa smo z otroki odšli na pašnik za kočo, kjer smo prebrali novo pravljico in iskali skrite zaklade. Tokrat so se za nas skrili metuljčki Apoloni. Pred odhodom nazaj v dolino smo si privoščili še njihove slavne štruklje, po katerih smo si res oblizali vse prste. Še nekaj fotografiranja družinic v idiličnem okolju, skupinska slika in že smo bili pripravljeni na vrnitev.

Na pohodu smo se vsi dobro počutili, otroci pa so drug drugemu dajali vzpodbudo in z lahkoto opravili s hojo. Lep zaključek vikenda, v čudoviti naravi in v dobri družbi mladih planincev in planincev mladih po srcu.

Srečanje in zaključek 9. sezone "Prijateljev Jelenc" - 06. september 2020

Foto: Darko Miklavčič

Planinski izlet - Raduha (2062m) - 09. avgust 2020

Planinski izlet - Kompotela (1989m) - 05. julij 2020

V nedeljo, 5.7., nas je 8 pohodnikov v čudovitem vremenu usvojilo vrhove: Košutna, Kompotela, vrh Korena, veliki Zvoh.

vodnica izleta - Darja

Družinski planinski izlet - Možic (1602m) - 28. junij 2020

V nedeljo, 28.6., nam je končno uspelo realizirati družinski pohod na Možica - v tretje gre rado. Pohoda se je udeležilo 26 pohodnikov, od tega 15 otrok. Vsi so zelo pridno hodili, tako da smo krog Možic - Lajnar prehodili v dobrih treh urah. Veš čas nas je spremljalo sonce ter otroški klepet in smeh. Imeli smo res lep dan.

vodnica izleta - Darja