Najava izleta - VIS

S PD Gorenja vas in Balkaniko na otok VIS od 09.  – 15. septembra 2024

OTOK VIS

Vis, otok ribičev in vinogradnikov. Znan po prijetnem podnebju, razgibani obali in številnih otočkih svojega

arhipelaga, izmed katerih je najbolj znan Biševo, ki skriva redek fenomen - znamenito Modro špiljo.

1.  DAN: ponedeljek, 09.09.2024

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do Splita, kjer se bomo vkrcali na trajekt. Po prihodu na Vis vožnja do hotela. Nastanitev. Večerja in nočitev.

2.  DAN: torek, 10.09.2024 (3 ure hoje)

Zajtrk. Vožnja do cerkvice Gospa od Planice, kjer zapustimo avtobus in nadaljujemo peš do približno uro hoje oddaljene »Titove špilje«, ter naprej (dodatna ura) do kapelice Sv. Duha (564m), od koder se ponuja zelo lep razgled na Komižo in celi otok. Spust v Komižo, popoldan prosto za kopanje. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

3.  DAN: sreda, 11.09.2024 (3 ure hoje)

Po zajtrku se peš podamo do planinskega doma, od koder po krajšem počitku nadaljujemo do Vele glave. Postanek za ogled vojaškega bunkerja, nato spust v Staro Isso. Prosto za kopanje. Večerja in nočitev.

4.  DAN: četrtek, 12.09.2024 (4 ure hoje)

Zajtrk. Vožnja do Komiže, od koder se podamo na krožni pohod po okoliških hribih s postankom v zanimivi, zapuščeni vasici. Spust na plažo Barjaci. Prosto za kopanje. Vrnitev v Komižo in vožnja do hotela. Večerja in nočitev.

5.  DAN: petek, 13.09.2024 (2 uri hoje)

Po zajtrku vožnja z ladjico na otok Biševo *(doplačilo), kjer sledi ogled znamenite »Plave špilje«, nato sprehod do zaliva Porat s krajšim postankom v vasi Polje. Prosto za kopanje (v bližini se nahaja nekaj gostinskih objektov). Popoldan vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

6.  DAN: sobota, 14.09.2024 (3 ure hoje)

Zajtrk. Sprehod do zaliva Stončica. Prosto za kopanje (v bližini je tudi restavracija). Vrnitev z avtobusom v hotel. Večerja in nočitev.

7. DAN: nedelja, 15.09.2024

Zgodnji zajtrk. Vožnja s trajektom do Splita, po izkrcanju nadaljevanje poti proti domu. Predviden prihod v poznih popoldanskih urah.

 

 

 CENA: 540€ (pri udeležbi min. 30 oseb) Cena vključuje:

-  avtobusni prevoz,

-  6 x polpenzion v 1/2 twc v hotelu Issa***,

-  vožnjo s trajektom na relaciji Split-Vis-Split,

-  spremstvo lokalnega planinskega vodnika,

-  stroške priprave, organizacije in izvedbe potovanja.

 

Doplačilo:

-  turistična pristojbina (2€/ dan).S PD Gorenja vas in Balkaniko na ŠOLTO od 10.  – 16. septembra 2023, za 330 €

Otok bogate zgodovine, ki s 60 kilometri razčlenjene obale sodi med najlepše hrvaške otoke, vas s svojimi naravnimi lepotami - številnimi skritimi zalivčki, bleščeče se čistim morjem, prikupnimi ribiškimi vasicami ter mirom šoltanskih plaž, preprosto očara…

 

1. DAN: nedelja, 10.09.2023

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do Splita, kjer se vkrcamo na trajekt za Šolto. Po izkrcanju vožnja v kraj nastanitve. Popoldan sledi krajši sprehod po naselju. Nočitev.

2. DAN: ponedeljek, 11.09.2023 (3 ure hoje)

Vzpon na najvišji vrh otoka, Vela straža (237m) pri Gornjem selu, mestecu z značilno sredozemsko arhitekturo, ker najdemo stiskalnico oliv in si v jesenskih mesecih lahko ogledamo kako nastaja slovito in večkrat nagrajevano oljčno olje iz tega kraja. Sledi spust v zaliv Gornja Krušica, kjer si privoščimo kopanje. Vožnja v kraj nastanitve. Nočitev.

3. DAN: torek, 12.09.2023  (2-3 ure hoje)

Zjutraj se sprehodimo do zaliva Piškera, na severni strani otoka, od tam pa se povzpnemo v Gornje polje. Po krajšem postanku sledi spust v zaliv Senjska. Prosto za kopanje. Vrnitev z avtobusom v kraj nastanitve. Nočitev.

4.  DAN: sreda, 13.09.2023 (3 ure hoje)

Jutranji sprehod ob obali do naselja Srednje polje, od koder sledi vzpon na drugi najvišji vrh otoka, ki se prav tako imenuje Vela straža (212m). Osvežitev. Spust preko Male straže (197m) v zaliv Tatinja. Prosto za kopanje. Popoldan vrnitev z avtobusom v kraj nastanitev. Nočitev.

5.  DAN: četrtek, 14.09.2023 (2-3 ure hoje)

Zjutraj se sprehodimo do najstarejšega, največjega in najpomembnejšega naselja na Šolti, Grohote, v samem središču otoka. Naselje sega v antiko, o čemer pričajo številni zgodovinski ostanki, zanimivost pa so cerkev sv. Stjepana Prvomučenika, zgrajena na ostankih zgodnjekrščanske bazilike, obrambni stolp iz 17. stoletja ter lepo ohranjene kamnite hiške, kot primer tradicionalne dalmatinske arhitekture. Mestece se ponaša tudi s prikupno tržnico, ki je vredna obiska. Sledi krajši panoramski ogled in osvežitev, nato spust v zaliv Jorja, kjer si nekaj časa vzamemo za kopanje. Popoldan vrnitev v kraj nastanitve. Nočitev.

6.  DAN: petek, 15.09.2023 (3 ure hoje)

Zjutraj se peš podamo do Srednjeg Sela, od tam pa po osvežitvi nadaljujemo še do Maslinice, prikupne ribiške vasice, ki je s svojim arhipelagom sedmih majhnih otočkov za mnoge eden izmed najlepših krajev na Jadranu. Največja zanimivost je dvorec družine Martinios Marchi, tik ob morju, danes lepo urejen hotel višje kategorije. Prosto za kopanje. Popoldan vrnitev z avtobusom v kraj nastanitve. Nočitev.

7. DAN: sobota, 16.09.2023

Vožnja do Rogača, kjer se vkrcamo na trajekt. Plovba do Splita in nadaljevanje poti proti domu. Predviden prihod v Slovenijo v večernih urah.


C ENA: 330€* (pri udeležbi min. 40 oseb)

Cena vključuje:

-  avtobusni prevoz,

-  trajekt na relaciji Split-Rogač-Split,

- 6x nočitev v 1/4 app twc ***,

-  spremstvo planinskega vodnika,

-  stroške priprave in organizacije potovanja.

Doplačilo:

-  turistična pristojbina.

 

 

 

*Ker na otoku Šolta ni hotelov, bo skupina nastanjena v lepo opremljenih apartmajih predvidenih za 4 osebe, z dvema ločenima spalnicama in dnevnim prostorom. Navedena cena torej ne zajema stroška prehrane. V bližini je nekaj lokalov, ki nudijo hrano, tudi trgovina in pekarna sta v neposredni bližini, obroke pa je možno pripraviti tudi v apartmajih, saj so vsi opremljeni s kuhinjo.


S PD Gorenja vas in Balkaniko v Neum in Međudorje od 11.  – 17. septembra 2022, za 450 €


1. DAN: nedelja, 11.09.2022

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z vmesnimi postanki do Neuma. Nastanitev. Večerja in nočitev.

2.  DAN: ponedeljek, 12.09.2022 (2 ure hoje)

Zajtrk. Sprehod ob obali do naselja Jazine, od koder se povzpnemo na 150m visok vrh - Orlov kuk. Osvežitev. Vrnitev v hotel po isti poti, po želji postanek za kopanje na »neumski rivieri«. Večerja in nočitev.

3.  DAN: torek, 13.09.2022 (4 ure hoje)

Po zajtrku vožnja do vasice Broćanac, izhodišča za dve urni vzpon na najvišji vrh planine Žaba - Sv. Ilija (955m), imenovan tudi Crkvina, Velika Žaba ali Vilenica. Iz vrha se ponuja čudovit razgled na Neumski zaliv, Pelješac in dolino Neretve. Krajši postanek, nato vrnitev po isti poti na izhodišče. Vožnja do hotela. Popoldan prosto za kopanje. Večerja in nočitev.

4.  DAN: sreda, 14.09.2022 (2 ure hoje)

Zajtrk. Vožnja do Čapljine. Sprehod po mestu in vzpon na razgledno točko Gradina (150m), od koder je prekrasen pogled na vse tri okoliške reke: Neretvo, Trebižat in Bregavo. Vrnitev na izhodišče (po poti možnost nabiranja zdravilnih zelišč), s postankom za osvežitev (po želji kopanje) pri kampu ob reki Trebižat. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev.

5.  DAN: četrtek, 15.09.2022 (2 ure hoje)

Zajtrk. Vožnja v Ljubuški. Sledi sprehod in vzpon na razgledno točko Buturovica, kjer kraljuje kula Herceg Stjepana iz konca 14. stoletja, med domačini znana kot »Herceguša«. Naslednji postanek naredimo v Humcu, in sicer za ogled najstarejšega muzeja v BiH, iz leta 1884. Posebej zanimiva je »Humačka ploča« iz XII st., najstarejši ohranjeni zapis v hrvaškem jeziku na območju današnje Bosne in Hercegovine. Po ogledu vožnja do ene od najlepših naravnih znamenitosti kraja in najbolj priljubljene izletniške točke lokalnega prebivalstva, slapa Kravica. Gre za naravni fenomen, mogočen vodni amfiteater - 120 m. široko vodno zaveso, ki pada 28 m. v globino, pod samim slapom pa je dovoljeno kopanje, kar zlasti v poletnih mesecih pritegne veliko obiskovalcev. Po osvežitvi vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

6. DAN: petek, 16.09.2022

Zajtrk. Dan bo namenjen kopanju ali drugim samostojnim aktivnostim. Večerja in nočitev.


7. DAN: sobota, 17.09.2022

Po zajtrku vožnja do Mostarja in ogled mesta, kjer je nekoč stal znameniti Stari most, danes pa ga krasi njegova kopija. Obnovljen most, v katerega so vgrajeni originalni kamniti bloki, manjkajoči deli pa so izklesani po enakem postopku, je bil ponovno odprt leta 2004, leto pozneje pa je skupaj s starim mestnim jedrom vpisan na seznam Unescove svetovne kulturne dediščine. Ob obali reke Neretve se bomo sprehodili do stare Mostarske čaršije oz. Kujundžiluka, kjer sledi nekaj prostega časa za pokušnjo »mostarskih ćevapov« ali nakup spominkov, nato vožnja do Međugorja, enega izmed največjih romarskih središč v Evropi. Ogled cerkve in (po želji) udeležba pri maši. Popoldan vožnja proti domu, kamor prispemo v poznih večernih urah.


C ENA: 450€

Cena vključuje:

-  avtobusni prevoz,

-  6x polpenzion v hotelu**** v 1/2twc,

-  stroške priprave in organizacije potovanja.

 

Doplačilo:

-  turistična pristojbina v vrednosti 4KM oz. 2€/dan/oseba.


BRAČ - 20.-26 september 2021

Prekrasne peščene plaže, kristalno čisto morje, v kombinaciji z bogato kulturno dediščino in edinstveno gastronomijo so garancija za nepozaben oddih.

1. DAN: ponedeljek, 20.09.2021  (1 ura hoje)

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja na Brač. Nastanitev. Po osvežitvi sprehod do rojstne hiše Vladimirja Nazorja, znanega hrvaškega pesnika, od koder po ogledu nadaljujemo še do cerkve Sv. Janeza Krstnika iz 16.st. Postanek, nato obisk mestne zadruge, kjer nam bodo predstavili proizvodnjo olivnega olja (možnost nakupa) ter pripravili manjšo degustacijo domačih izdelkov: olja, marmelade, likerja in peciva. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

2. DAN: torek, 21.09.2021 (4 ure hoje)

Po zajtrku vožnja do izhodišča (588m) in vzpon najprej na 707m. visok vrh V. Gažul, po krajšem postanku pa še na najvišji vrh otoka, Sv.Vid na Vidovi gori (780m). Spust v Bol, na plažo »Zlatni rat«, kjer končamo s pohodom. Osvežitev in vožnja do hotela. Večerja in nočitev.

3. DAN: sreda, 22.09.2021(3 ure hoje)

Zajtrk. Vožnja do predela Drage vode (339m), od koder se peš podamo mimo Pustinje Blaca do samostana Blaca iz 16.st. Voden ogled. Po osvežitvi vzpon po »Farskem dolcu« do parkirišča na Obšju (500m), kjer nas bo čakal avtobus. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. DAN: četrtek, 23.09.2021(3 ure hoje)

Po zajtrku se iz hotela peš podamo najprej na 337m visoko »Velo brdo« nad Postiro, kjer pri kapelci Sv. Mihovila naredimo krajši postanek za osvežitev, nato pa pot nadaljujemo mimo naselja Dol do najstarejšega naselja na otoku - Škrip. Sledi voden ogled »Muzeja Brača«. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

5.DAN: petek, 24.09.2021(3 - 4ure hoje)

Zajtrk. Vožnja do kraja G. Humac (400m), od koder se mimo cerkve Sv. Juraja in Sv. Klementa povzpnemo na vrh »Klinje glava« (461m). Spustv Pučišće, kraj ki je najbolj znan po klesarstvu. Ogled ene od tamkajšnjih klesarskihdelavnic, nato  vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

6.DAN: sobota, 25.09.2021(2 uri hoje)

Po zajtrku vožnja do Selc. do Cerkve Kristusa Kralja, ki v notranjosti hrani kip Srca Jezusovega, delo svetovno znanega kiparja Ivana Meštrovića, izdelan iz odlitkov topovskih granat iz II. sv. vojne. Po ogledu vzpon do cerkvice Sv. Nikola iz 11.st. (162m), ki velja za eno najstarejših in najlepših cerkva na otoku. Ogled. Spust v naselje Sumartin. Nekaj prostega časa za kopanje in osvežitev, nato vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

7.DAN: nedelja,26.09.2021

Zajtrk. Vožnja do Supetra, vkrcanje na trajekt in plovba do Splita. Nadaljevanje poti proti domu. Predviden prihod v večernih urah.

CENA: 440€ (pri udeležbi min. 35 oseb)

Cena vključuje:

- avtobusni prevoz,

- 6x polpenzion v 1/2 twc v hotelu****,

- trajekt na relaciji Split-Brač-Split,

- spremstvo planinskega vodnika,

- stroške priprave in organizacije potovanja.

 

Doplačila na kraju samem:

- turistična pristojbina,

- vstopnine (po želji):  80 HRK

UGLJAN 17. 8. do 23. 8. 2020

Ugljan je eden od največjih in najbolj slikovitih otokov Zadrskega arhipelaga, domačini pa ga imenujejo tudi Zeleni otok, saj je pokrit z gosto makijo, borovci, oljkami, figami in drugim sredozemskim rastlinjem.

 

 

1. DAN: ponedeljek, 17.08.2020

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do Zadra. Okrog poldneva vkrcanje na trajekt in plovba do pristanišča Preko. Vožnja do mesta Ugljan. Nastanitev, večerja in nočitev.

2. DAN: torek, 18.08.2020  (3 ure hoje)

Po zajtrku sprehod do zaselka Batalaža, od koder se bomo mimo Gornjega sela povzpeli na razgledno točko Stražica. Krajši postanek, nato spust v Muline in vrnitev v hotel. Popoldan prosto za kopanje. Večerja in nočitev.

3. DAN: sreda, 19.08.2020 (4 ure hoje)

Zajtrk. Vožnja do vasice Turkija in vzpon na najvišji vrh otoka Ugljan - Ščah (286m). Krajši postanek, nato spust v Sutomišćico, kjer nas bo čakal avtobus. Vrnitev v hotel. Popoldan prosto za kopanje. Večerja in nočitev.

4. DAN: četrtek, 20.08.2020 (3 ure hoje)

Zajtrk. Vožnja do naselja Mrtečin, kjer zapustimo avtobus in se najprej sprehodimo do mesteca Lukoran, po krajšem postanku pa nadaljujemo še do rta Morovica. Sledi vzpon na vrh Trpinje (80m), nato vrnitev v Lukoran. Vožnja do hotela. Prosto za kopanje. Večerja in nočitev.

5. DAN: petek, 21.08.2020 (3 ure hoje)

Po zajtrku vožnja do mesteca Kali, od koder se peš podamo do razgledne točke Zarunjiški (150m), po krajši osvežitvi pa se spustimo v zaliv Vela Lamjana, kjer si bomo nekaj časa vzeli za kopanje. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

6. DAN:  sobota, 22.08.2020 (3-4 ure hoje)

Zajtrk. Vožnja do kraja Poljana, izhodišča za vzpon na vrh Sv. Mihovila (262m). Po »osvojitvi vrha« spust mimo Male in Velike glave v Preko. Postanek za osvežitev, nato vrnitev v hotel. Popoldan prosto za kopanje. Večerja in nočitev.

7. DAN:  nedelja, 23.08.2020

Zajtrk. Vožnja do pristanišča Preko in vkrcanje na trajekt. Po pristanku v Zadru nadaljevanje vožnje proti domu. Predviden prihod v Slovenijo v večernih urah.

CENA: 450€

Cena vključuje:

- avtobusni prevoz,

- trajekt na relaciji Zadar-Preko-Zadar,

- 6 x polpenzion v 1/2 twc v hotelu***,

- stroške priprave in organizacije potovanja.

Doplačilo:

- turistična pristojbina 

Tatre - Avgust

24. 8. - 30. 8. 2020

POVEZAVA --> turistična agencija Balkanika

POVEZAVA --> izlet Tatre - Avgust

1. DAN: ponedeljek, 24.08.2020

Odhod ob 06.00 iz običajne lokacije. Vožnja po avtocesti mimo Dunaja in Bratislave do Žiline, mesta kjer je bila napisana prva slovanska knjiga. Postanek zapanoramski sprehod in ogled nekaterihmestnih znamenitosti. Po osvežitvi vožnja do priljubljenega zimskega turističnega središča - Zakopanov. Nastanitev, večerja innočitev.

2. DAN: torek, 25.08.2020 (5-6 ur hoje)

7. DAN: nedelja, 30.08.2020

 

- avtobusni prevoz,

- 6x polpenzion v hotelu***,

- stroške priprave in organizacije potovanja.

Doplačila na kraju samem:

- vstopnine,

- vožnje z žičnicami.

Korčula - September

23. 9. - 29. 9. 2019

Po zajtrku vožnja do Kužnic, od koder se s sedežnico odpeljemo do Kasprovega vrha (1920m), od tam pa se po grebenu povzpnemo najprej na vrh Beskiy (2012m), nato še na Swinice (2301m). Vrnitev na izhodišče po isti poti. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

3. DAN: sreda, 26.08.2020

Zajtrk. Dopoldan bomo namenili ogledu Krakowa, enega izmed najstarejših evropskih mest, centra poljske umetnosti in kulture. Mesto se ponaša s številnimiznamenitostmi, nekatere izmed teh pa si bomo med sprehodom ogledali: glavni trg Rynek z renesančno tržnico Sukiennice in Marijino gotsko cerkvijo,Florijansko ulico z značilnimi baročnimi hišami, obzidje, utrdbo Barbikan, katedralo, v kateri so kronali poljske kralje, graščino Wawel - mogočno rezidenco poljskih kraljev,… Popoldan vožnja do znamenitega rudnika soli Wieliczka, iz 13. st., enega izmed najbolj nenavadnih spomenikov kulture pod zaščito Unesca. Rudnik, danes muzej, je sestavljen iz devetih galerij, ki skupaj pokrivajo 300 km rovov in se spuščajo do globine 327 metrov. Notranjost krasijo fascinantne dvoranepolne čudovitih motivov in različnih podob povezanih s poljsko preteklostjo in razvojem rudarstva skozi čas. Po ogledu vrnitev v Zakopane. Večerja in nočitev.

4. DAN: četrtek, 27.08.2020 (5-7 ur hoje)

Zgodnji zajtrk. Vožnja do Lysa Polane, kjer zapustimo avtobus in se peš ali (ob doplačilu) s kočijami najprej podamo do jezera »Morskie oko«, od tam pa po krajšem postanku nadaljujemo še do (dve uri hoje oddaljenih) ʺpeterih Polskih jezerʺ. Po osvežitvi pri koči vrnitev na izhodišče. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev.

5. DAN: petek, 28.08.2020 (7 ur hoje)

Zgodnji zajtrk. Vzpon na najvišji vrh Poljske - Rysy (2499m). Po osvojitvi vrha vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

6. DAN: sobota, 29.08.2020 (3-4 ure hoje)

Zajtrk. Vožnja na Slovaško, do smučarskega centra Jasna, od koder se najprej povzpnemo (možnost vožnje z gondolo) na vrh Chopok (2024m) ter naprej, na(približno uro hoje oddaljen) vrh Dumbiera (2043m). Vrnitev na izhodišče.  Vožnja  do  Liptovský  Mikuláša, rojstnega  mesta  slovaškega  »Robin  Hooda«,  Jurija  Janošika. Nekaj prostega časa za sprehod in osvežitev. Nastanitev, večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja proti domu, kamor prispemo v večernih urah.

CENA: 495€ (pri min. 35 udeležencih) Cena vključuje:

          

POVEZAVA --> turistična agencija Balkanika

POVEZAVA --> izlet Korčula - September

1. DAN: ponedeljek, 23.09.2019

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja na Korčulo. Nastanitev v Lumbardi. Večerja in nočitev.

 

2. DAN: torek, 24.09.2019

Zajtrk. Dopoldan sledi sprehod po otoku. Pot nas bo najprej peljala do zaselkov Kosovo in Jovićev, nato pa se bomo mimo Žrnova spustili v mesto Korčula, kjer nas bo čakal avtobus. Vrnitev v hotel, prosto za kopanje. Večerja in nočitev.

 

3. DAN: sreda, 25.09.2019

Zajtrk. Vzpon na najvišji vrh Korčule - Klupco (569m). Po osvojitvi vrha (dobro uro hoje v obe smeri) vožnja do vasice Kapja mala, kjer znova zapustimo avtobus in se podamo na približno uro hoje oddaljen vrh - Kom (508m), ki velja za najbolj atraktivnega na otoku. Vrnitev na izhodišče. Vožnja do hotela. Prosto za kopanje. Večerja in nočitev.

 

4. DAN: četrtek, 26.09.2019

Zajtrk, nato krajši sprehod do samotne plaže, kjer si bomo nekaj časa vzeli za kopanje. Popoldan vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

 

5. DAN: petek, 27.09.2019

Po zajtrku sledi sprehod do vasice Prvo selo ter naprej, po makadamski poti do zaselka Kočje, znanega po impresivnih »Vapnenačkih stjenah«, ki so od leta 1962 zaščiten specialni rezervat gozdne vegetacije. Po ogledu tega naravnega fenomena nadaljujemo pot do Žrnovske Banje. Kopanje. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

 

6. DAN: sobota, 28.09.2019

Zajtrk, prosto za kopanje in samostojne aktivnosti. Večerja in nočitev.

 

7. DAN: nedelja, 29.09.2019

Zgodnji zajtrk. Vožnja do vasi Dubnice, kjer se vkrcamo na trajekt. Po prihodu v Orebić nadaljevanje vožnje proti domu. Predviden prihod v večernih urah.

 

CENA VKLJUČUJE:

- avtobusni prevoz,

- 6x polpenzion v hotelu***,

- 2x trajektni prevoz,

- stroške priprave in organizacije izleta.

 

DOPLAČILA

- turistična taksa in turistično zavarovanje 10 HRK/oseba/dan.

Srbija - Avgust

04.8. - 12.8. 2018

POVEZAVA --> turistična agencija Balkanika

POVEZAVA --> izlet Srbija - Avgust

Srbija - dežela zanimivih ljudi, skrivnostnih običajev in številnih neznanih predelov. Kraji, ki jih (še) ne najdete na turističnih kartah, vasice kjer se je čas ustavil, neokrnjena narava…

1. DAN: sobota 04.08.2018

Odhod iz običajne lokacije v zgodnjih jutranji urah. Vožnja po avtocesti mimo Beograda in Paraćina do Gamzi grada - nekdanjega rimskega mesta ʺRomulianaʺ, ki je od leta 2014 pod zaščito UNESCO-a. Voden ogled, nato vožnja do Knjaževca. Nastanitev, večerja in nočitev.

2. DAN: nedelja05.08.2018, (5 ur hoje)

Zgodnji zajtrk. Vožnja do izhodišča za vzpon na najvišji vrh Srbije - Miđor (2169m). Po osvojitvi vrha vrnitev na izhodišče, osvežitev ter vožnja do vzpetine Kalik, kjer se nahaja jamska kapelica Sv. Petra in Pavla, z znamenito fresko »Ćelavega Isusa«. Krajši sprehod do jame in ogled, nato vožnja do Kuršumlije. Nastanitev, večerja in nočitev. 

3. DAN: ponedeljek, 06.08.2018 (4 ure hoje)

Zajtrk. Iz hotela se po »cesti zdravja« peš podamo do enega od najbolj atraktivnih naravnih fenomenov na svetu, »Đavolje varoši« (vražjega mesta) - kamnite formacije stolpičev, nastale kot posledica delovanja erozije. Po ogledu vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

4. DAN: torek, 07.08.2018 (3-4 ure hoje)

Zajtrk. Vožnja v NP Kopaonik in vzpon na najvišji vrh Kopaonika, Pančićev vrh (2017m). Spust v turistično naselje. Po osvežitvi vožnja na Kameno goro. Nastanitev v hišah, večerja in nočitev.

5. DAN: sreda, 08.08.2018 (2 ure hoje)

Zajtrk. Vožnja do Brodareva, kjer se bomo pripravili za rafting in s čolni spustili po reki Lim. Po končani tri urni »vodni avanturi« sledi vožnja do spomeniku na Jabuki, kjer je bil ubit narodni heroj Boško Buha, izhodišča za predvidoma dve urni pohod po Kameni gori. Večerja in nočitev.

6. DAN: četrtek, 09.08.2018 (3 ure hoje)

Po zajtrku vožnja do vasiceAkmačići, od koder se v spremstvu lokalnega vodnika podamo na sprehod po ʺPosebnem rezervatu biosfere Uvacʺ. Ob prekrasnem pogledu na meandre ki jih ustvarja reka Uvac se spustimo do splavišča. Sledi panoramska vožnja s splavom po akumulacijskem jezeru, nato nadaljevanja poti do Mokre gore.Nastanitev, večerja in nočitev.

7. DAN: petek 10.08.2018, (4 ure hoje) 

Zajtrk. Vožnja v NP Tara. Postanek pri objektu »Predov Krst«, ki velja za srce NP, nato pohod po NP Tara in vzpon na najvišji vrh - Veliki Stolac (1675m). Po končanem pohodu vožnja z legendarnim »Čirom« po znani Šarganski osmici, ki s svojimi 22 tuneli velja za najatraktivnejšo ozkotirno železniško progo v Evropi. Po slabi uri prispemo na železniško postajo v Mokri Gori. Osvežitev. Vožnja do Čačka.Nastanitev, večerja in nočitev.

8. DAN: sobota 11.08.2018, (3-4 urni pohod)

Po zajtrku vožnja do enega izmed najlepših kanjonov v Srbiji- kanjona reke Morave.V bližini planinskega doma Kablar zapustimo avtobus in se v spremstvu lokalnega vodnika povzpnemo navrh Kablar (889m), ki ponuja zelo lep razgled na kanjon in okolico.Po osvežitvi spust do samostana Nikolije, od koder se s splavom vrnemo na izhodišče. Malica, nato vrnitev v hotel.Po osvežitvi vožnja v Gučo in zabava pozno v noč. Nočitev.

9. DAN: nedelja, 12.08.2018

Zajtrk. Vožnja do Valjeva. Postanek za ogled Narodnega muzeja Valjeva, imenovanega »Muzej tretje dimenzije«. Nadaljevanja vožnje proti domu. Predviden prihod v poznih večernih urah.

CENA: 530€ (pri udeležbi min 45 oseb)

Cena vključuje:

- avtobusni prevoz, 

- 7x polpenzion v hotelih*** nacionalne kategorije in nastanitvenih objektih

- 1x nočitev z zajtrkom,

- vožnjo z ozkotirno železnico, 

- 2x vožnjo s splavom (Morava, Uvac),

- 1x Rafting po Limu z izposojo opreme;

- 1x malico,

- vse vstopnine in spremstvo lokalnih ter planinskih vodnikov,

- vse zunanje oglede, ki so navedeni v programu,

- stroške priprave, organizacije in vodenja potovanja.

Otok Hvar - September

18.9 - 24.9. 2017

POVEZAVA --> turistična agencija Balkanika

POVEZAVA --> otok Hvar - september

Hvar je eden od najlepših ter najbolj sončen hrvaški otok, ki ga sonce greje povprečno 2718 ur letno. Bogastvo borovih gozdov, dišeča polja lavande, prekrasne plaže in zalivčki, številni spomeniki arhitekture ter dobra gastronomija so le delček tistega, zaradi česar priznani svetovni popotniški vodniki Hvar uvrščajo med top 10 turističnih destinacij na svetu. Poleg edinstvene arhitekture in razkošne mediteranske narave se Hvar ponaša z izjemno bogato kulturno dediščino, Starogradsko polje, ki so mu geometrijo zarisali že stari Grki, procesija »Za križen« in unikatna Hvarska čipka iz agave, uvrščena na Unesco-v seznam nematerialne kulturne dediščine, pa sodijo med najpomembnejše kulturne zaklade tega magičnega otoka.

1. DAN: ponedeljek, 18.09.2017

Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz običajne lokacije. Vožnja po avtocesti mimo Zagreba do Splita. Trajektna vožnja do Starega Grada (Hvar). Po izkrcanju vožnja do Jelse, kjer sledi nastanitev. Večerja in nočitev.

2. DAN: torek, 19.09.2017 (4-5 ure hoje)

Po zajtrku vožnja do vasice Brusje, kjer zapustimo avtobus in se najprej povzpnemo na vrh Velika glava (330m), po krajšem postanku in osvežitvi pa nadaljujemo do Napoleonove trdnjave (227m), ki ponuja edinstven panoramski razgled na Hvar in Paklene otoke. Po ogledu se bomo spustili do trdnjave Fortica (Španjola) iz 16.st., ki kraljuje nad starim delom mesta, nato še v mesto Hvar, katerega stari del je pod zaščito Unesco-a, zaradi bogate kulturno zgodovinske dediščine, izjemnih naravnih lepot in atraktivne turistične ponudbe pa je priljubljen počitniški cilj tako za tiste, ki iščejo mir in počitek, kot tudi za druge, kulturnih dogajanj in zabave željne. To slikovito otoško mesto v poletnih mesecih gosti številne glasbenike, gledališke in folklorne skupine, kar dodobra popestri kulturno dogajanje in mestu da prav poseben čar. Po vodenem ogledu vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

3. DAN: sreda, 20.09.2017 (3 - 4 ure hoje) ali *Izlet Pakleni otoci (doplačilo)

Zajtrk. Iz hotela se najprej ob obali sprehodimo do Vrbovske, nato preko Starogradskega polja, ki je od leta 2008 uvrščeno na UNESCOV seznam zaščitene svetovne kulturne dediščine, do Starega Grada, mesteca v severozahodnem delu otoka. Stari grad je zgrajen na ostankih nekdanjega antičnega mesta Pharos (384 l.pnš) zaradi česar velja za najstarejše hrvaško mesto, na ogled pa ponuja številne kulturno zgodovinske znamenitosti: Cerkev sv. Ivana iz 1147. l, Tvrdalj - utrjena vila pesnika Petra Hektorovića in Cerkev sv. Roka, ki jo je prav tako dal postaviti Petar Hektorović, leta 1569,.. Sledi voden ogled po mestu. Popoldan vrnitev z avtobusom v hotel. Večerja in nočitev.

4. DAN: četrtek, 21.09.2017 (4 - 5 ure hoje) 

Po zajtrku vožnja do kraja Velo Grabje, izhodišča za sprehod do (uro hoje oddaljene) vasi Malo Grabje. Po krajšem postanku sledi vzpon na bližnji hrib Motokit (334m), s postankom za ogled »Babine špilje«. Spust v Milno. Osvežitev, možnost kopanja, nato vožnja do hotela. Večerja in nočitev.

5. DAN: petek, 22.09.2017 (4 - 5 ure hoje)

Zajtrk. Vožnja do Selc kod Starog Grada, izhodišča za vzpon na najvišji vrh otoka, Sv. Nikola (628m), na katerem stoji cerkvica, ki so jo domačini postavili že v 15. st. Osvežitev. Spust preko Poljic do vasi Svirče, kjer nas bo čakal avtobus. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

6. DAN: sobota, 23.09.2017 (3-4 ure hoje)

Zajtrk. Iz hotela se najprej peš podamo do vasice Vratnik, nato pa se povzpnemo še na vrh Grablje (511m). Po osvežitvi spust po dolini Drage do Jelse. Obisk ene od znanih hvarskih vinarn, kjer se bomo v spremstvu vinogradnika najprej sprehodili po delu posestva, nato pa bomo poskusili nekaj avtohtonih sort vina in druge domače izdelke, ki jih po želji lahko kupite v njihovi trgovini. Vrnitev v hotel. Popoldan prosto za kopanje in druge samostojne aktivnosti. Večerja in nočitev. 

7. DAN: nedelja, 24.09.2017

Po zajtrku vožnja do pristanišča v Starem gradu. Trajektna vožnja, po izkrcanju pa nadaljevanje poti proti domu. Predviden prihod v Slovenijo v večernih urah.

 

CENA: 345€

Cena vključuje:

- avtobusni prevoz,

- 6x polpenzion v hotelu*** v 1/2twc,

- 2x trajektno vožnjo,

- prisotnost planinskega vodnika,

- stroške priprave, organizacije in vodenja izleta.

Predvidena doplačila na licu mesta:

- turistična pristojbina v vrednosti 7 HRK ali 1€/dan/oseba

- *po dogovoru - izlet z ladjico na Paklene otoke in fish picknik: 30€.

Otok Lastovo - September

24.9 - 30.9. 2016

POVEZAVA --> turistična agencija Balkanika

POVEZAVA --> otok Lastovo - september

Lastovo - najbolj oddaljen poseljen hrvaški otok, ki je zaradi izjemnih naravnih lepot in biotske raznolikosti leta 2006 skupaj z pripadajočimi otoki razglašen za naravni park. Čudežno lep, gozdnat - Carski otok, kot so ga imenovali že Rimljani, je s svojo izredno razčlenjeno obalo, kristalno čistim morjem, značilno arhitekturo in edinstveno kulturno dediščino idealna počitniška izbira vse tiste, ki iščejo popoln, miren oddih v neokrnjeni naravi - v njeni najbolj razkošni mediteranski podobi. 

Otok nedojemljive lepote, kjer je čas obstal, zvezde pa so bližje kot kjerkoli drugje…

1. DAN: sobota, 24.09.2016

Odhod predvidoma ob 07.00 uri. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom mimo Karlovca do Splita, kjer se bomo vkrcali na trajekt. Po prihodu na Lastovo - Ubli (predvidoma ob 19.15) sledi vožnja do Pasadurja. Nastanitev, večerja in nočitev.

2. DAN: nedelja, 25.09.2016 (2 uri hoje)

Zajtrk. Sprehod do zaselka Prehodišče, od koder nas bo pot najprej peljala do Vino polja in Nižno polja, od tam pa se bomo podali še na vrh Sozanj, ki kljub skromnim 231 m višine velja za enega od najbolj atraktivnih vrhov na Lastovu, ponuja pa zelo lep razgled na zaliv Zaklopatica, pa tudi otoke Vis, Korčulo in Mljet. Po osvežitvi vrnitev v hotel. Popoldan prosto za kopanje in lastno animacijo. Večerja in nočitev.

3. DAN: ponedeljek, 26.09.2016 (4 ure hoje)

Po zajtrku sledi pohod imenovan »Pohod treh vrhov«. Sprehod do naselja Ubli, od koder se bomo najprej povzpeli na vrh ʺPleševo brdoʺ (415m), po krajšem postanku pa bomo »osvojili« še ʺVeji Grebenʺ (416 m) in najvišji vrh Lastova - Hum (417m). Osvežitev in vrnitev po drugi strani do hotela. Prosto za kopanje. Večerja in nočitev

4. DAN: torek, 27.09.2016 (3 ure hoje)

Po zajtrku vožnja do Lastova. Zapustimo avtobus in se peš podamo v smeri Kosova - Bučen dolca - Kruševe njive do rta Struga, na katerem se nahaja istoimenski svetilnik iz leta 1839, ki velja za enega od najstarejših avstro ogrskih, še delujočih svetilnikov. Do svetilnika vodi zanimivo speljana pot, ki se konča na samem robu strme pečine, s katere se ponuja prekrasen razgled na odprto morje. Po ogledu spust v Skriveno Luko. Kopanje. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev.

5. DAN: sreda, 28.09.2016 (4 ure hoje) 

Zajtrk. Vožnja do Lastova, največjega naselja na otoku in enega od najlepših starih naselij na Jadranu. Mesto se ponaša z edinstveno arhitekturo, številnimi cerkvami in kapelami iz 12-15. st., prava posebnost pa so »Fumari« - nenavadni, bogato okrašeni dimniki, ki krasijo številne stare stavbe iz časa Dubrovniške republike in so nekakšen zaščitni znak Lastova. Panoramski ogled nekaterih mestnih znamenitosti, nato sprehod do 3 km oddaljenega zaliva Zaklopatica, ki je ime dobil po bližnjem otočku, slovi pa po vrhunskih konobah, zaradi česar je priljubljen cilj številnih nautikov. Kopanje. Vrnitev preko Kruševe njive v Lastovo. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev.

6. DAN: četrtek, 29.09.2016 (2 ure hoje)

Po zajtrku sprehod do cerkvice Sv. Juraja, od koder se bomo povzpeli na Jurjev vrh (164m). Po osvežitvi spust v zaliv Kremena. Možnost kopanja. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev. 

7. DAN: petek, 30.09.2016 

Zajtrk. Vožnja do pristanišča Ubli. Trajektna vožnja do Splita (13.00). Po izkrcanju nadaljevanje poti proti domu. Predviden prihod v večernih urah..

 

CENA: 325€ (pri udeležbi min 40 oseb)

Cena vključuje:

- avtobusni prevoz,

- 6x polpenzion v 1/2 twc v hotelu***,

- trajektno vožnjo na relaciji Split-Lastovo-Split,

- spremstvo planinskega vodnika,

- stroške priprave, organizacije in vodenja potovanja.

Predvidena doplačila na licu mesta:

- turistična pristojbina v vrednosti 7 HRK/dan/oseba,

Doplačila po želji:

- enoposteljna soba: 60 €