Markacisti

V PD Gorenja vas markacijski odsek sestavljajo:

Miha Debeljak (B)

Jakob Jesenko (B)

Janez Ržek (B)

Darko Miklavčič (B)

Matjaž Kumer (B)

Rafko Krvina (B)

Janez Tavčar (A)

Andreja Miklavčič (A)

Marta Pintar (A)

Melita Kokalj (A)

POROČILO OPRAVLJENIH AKCIJ 2014

Za letošnje leto nam je narava že takoj na začetku pripravila obsežen program dela. Februarski žledolom je pustil svoj podpis na vseh planinskih poteh za katere skrbi naše planinsko društvo.

  • 15. 2. 2014 smo trije člani društva v sodelovanju z domačini, lastniki zemljišč pričeli s čiščenjem gozdne poti iz Leskovice proti Ogradom. Kako uspešni smo bili si lahko ogledate v priloženih dveh foto galerijah TUKAJ in TUKAJ

  • 23. 2. 2014 smo Jani, Milan, Matjaž, Darko, Mojca, Jana, Miha, Rado in Marijan nadaljevali s čiščenjem poti proti Jelencem. Do tja smo se "prežagali" malo po dvanajsti, kjer nas je s kosilom že čakala Vida. Seveda pa ne smemo pozabiti na Ireno, ki je skrbela za vezo med "delovno" in "kuharsko" ekipo. Pa še nekaj fotografij.

  • V soboto, 15. marca je na gozdarski šoli v Postojni potekal tečaj na temo usposabljanjea za varno delo z motorno žago, v organicaciji KPP na PZS. Zanimivega tečaja smo se udeležili trije markacisti. Nekaj utrinkov si lahko pogledate na tej povezavi.

 • V mesecu maju in juniju smo izvedli tri delovne akcije na planinski poti Suša - Jelovica - Prva Ravan. Celotno pot smo očistili ter na novo označili. Kako so potekala dela si lahko ogledate TUKAJ in TUKAJ.

 • Tudi v avgustu nismo počivali. Tako se je uredilo odvodnavanje na planinski poti iz Ogradov do Jelenc ter na novo označil začetek planinske poti iz Blegoša (Murove) proti Lazom.

POROČILO OPRAVLJENIH AKCIJ 2013

V letu 2013 je markacijski odsek več posamičnih akcij, ki pa so vse skupaj imele cilj obnoviti celotno pot iz Leskovice do Murav.

  • 09.8.2013 smo popravili in uredili začetni del poti med Ogradi in Jelenci, ter postavili novo brv. Več o akciji - TUKAJ

  • 21.8.2013 na izhodišču v Ogradih z markacijami bolje označili pričetek poti proti Volaki, ter višje že obstoječo planinsko pot očistili sečnih ostankov in kupov vejevja, tako da je pot ponovno prehodna.

  • 21. in 22.8. 2013 obnovili markacije na celotni trasi poti Leskovica-Murave

  • 22.9.2013 nadelali in utrdili še tretji prehod na gozdno vlako ter odstranil oznake z začasne poti, ki je bila urejena zaradi gradnje gozdne poti

  • 06.10.2013 uredili kanale na gozdnih vlakah nad zavetiščem ter tako ustavili tok meteornih vod in nanašanje materiala z gozdnih vlak pred vhod zavetišča.

POROČILO OPRAVLJENIH AKCIJ 2011

V letu 2011 smo markacisti izvedli dve večji akciji:

  • 30.7.2011 smo obnovili markacije in očistili pot od Ogradov do Volake in nazaj.

Sodelovala sva dva člana (Jani Ržek in Mojca Novak, 6,5 ur prostovoljnega dela).

  • 1.10.2011 smo markirali pot med Volčo in Malenskim vrhom, odsek Volča-Lom. Ta pot sicer spada med poti, ki jih vzdržuje naše društvo, a do sedaj ni bila markirana. Pot smo tudi očistili in uredili, kjerje bilo potrebno. Sodelovala sva dva člana (Milan Savič in Jani Ržek; 5,5 ur prostovoljnega dela).